Vliegtuig-concert Tim Akkerman blijkt publiciteitsstunt

Tim Akkerman news_groot
Vliegtuig-concert Tim Akkerman blijkt publiciteitsstunt
Door RobZ op 08 juni 2020 - 22:38 Vanochtend maakte Tim Akkerman bekend het verbod op concerten met enige capaciteit te omzeilen door een optreden in een Boeing 747 te willen geven. In tegenstelling tot concertzalen, mogen deze namelijk volgens de huidige corona-regels wel gevuld worden met meer dan 500 bezoekers. Hij verklaarde al een vliegtuig gevonden te hebben en op 1 juli het concert te willen geven in de buurt van Alkmaar.

Het bericht blijkt nep en was bedoeld als publiciteitsstunt. Tegen Parool verklaart hij: “Omdat de cultuursector zo geraakt werd. Het was een statement, omdat mensen wel in een vliegtuig samen mogen komen en niet bij een openluchtconcert. Dat vonden wij gek. Op het idee van een vliegtuig kwam ik na het lezen van de column van Claudia de Breij.”

De hoop op een concert voor meer dan 500 man in een vliegtuig houdt hij een beetje levend door te verklaren dat zich er een vliegtuigmaatschappij gemeld had met interesse. Misschien komt het vliegtuigconcert dus alsnog van de grond.

Het bericht heeft in ieder geval voor veel commotie gezorgd. Hopelijk zijn er wat mensen in Den Haag gaan nadenken over het feit dat het vreemd is dat meer dan 500 mensen tegelijk in een vliegtuig kunnen stappen en dat een concert zelfs in een enorme ruimte maximaal 100 bezoekers mag hebben vanaf 1 juli.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



System of a down2

GEEN NIEUWE DATUM VOOR SYSTEM OF A DOWN IN ZIGGO...System of a Down maakt vandaag bekend een aantal concerten in juni definitief...

vliegtuignews

GEMEENTE VERBIEDT DRIVE-IN CONCERTEN OP LELYSTAD... Afgelopen week berichtten we over de plannen om drive-in concerten te...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.