New Model Army

Engeland    Genre(s): Punk - punk

New Model Army (NMA) was eind jaren ’80, begin jaren ’90 de belangrijkste vertegenwoordiger van een stroming die folk met rock combineerde en dit in een muzikaal sausje goot waarbij de viool een prominente rol speelde. De violist heeft New Model Army verlaten, maar de band maakt nog steeds herkenbare rock. Nu met twee gitaren en een bas. Het nieuwe album Carnival levert het bewijs dat NMA precies weet hoe een goede popsong in elkaar moet zitten.

Carnival blijft trouw aan de Northern Soul en de punkroots die herkenbaar is als de NMA-sound. Op dit album zijn daarnaast lichte invloeden vanuit Afrika (Red Earth) en religie (Too Close To The Sun) te horen. Maar ook het persoonlijke Fireworks Night, het politieke Another Imperial Day en natuurlijk de ode aan thuisfront Bradford in BD3 ontbreken niet.

Door de jaren heen heeft New Model Army folk melodieen, hiphop en rock in al zijn vormen verkent. NMA heeft consistent werelds beste producers aan zich weten te binnen (zoals Glyn Johns en Tom Dowd) en technici (Bob Clearmountain en Andy Wallace onder andere) die op hun beurt gefascineerd zijn door de bands unieke manier van muziek maken.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (43) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (43) oude optredens

FOTO'S VAN New Model Army

Foto New Model Army te Wave Gotik Treffen 2019 Foto New Model Army te W-festival 2019 Foto New Model Army te W-festival 2019 Foto New Model Army te Wave Gotik Treffen 2019 Foto New Model Army te W-festival 2019 Foto New Model Army te Wave Gotik Treffen 2019
 
Bekijk alle 8 foto's van New Model Army

New Model Army NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: