Arcade Fire

Uit: Montréal - Canada

Het Canadese Arcade Fire is in 2000 opgericht door Win Butler en zijn vriendin Régine Chassagne.

In 2002 debuteren ze met de gelijknamige debuut EP, dat een vervolg wist te krijgen in 2004 in de vorm van een album getiteld Funeral. De plaat verscheen in Nederland pas in 2006.

Arcade Fire begint in 2005 aan populairiteit te winnen in Europa. Zo zijn ze een graag geziene gast in de Nederlandse concertzalen, en doen ze onder andere de Melkweg, Nighttown en Paradiso aan. Ook spelen ze dat jaar zowel op Pukkelpop als op Lowlands.

Arcade Fire staat bekend als een sterke liveband dat behalve de gebruikelijke instrumenten ook durft te expirimenteren met een viool, harp en cello. Deze instrumenten in combinatie met gitaar, bass en drums zorgen voor opzwepende ritmes.

The Arcade Fire is nog het meest te vergelijken met bands als The Pixies of Blonde Redhead in combinatie met een scheutje Bright Eyes, maar eigen genoeg om origineel te blijven.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (56) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Arcade Fire. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (56) oude optredens

FOTO'S VAN Arcade Fire

Foto Arcade Fire te Arcade Fire - 11/06 - Ahoy Foto Arcade Fire te Rock Werchter 2017 - Donderdag Foto Arcade Fire te Best Kept Secret 2017 - Zaterdag Foto Arcade Fire te Arcade Fire - 11/06 - Ahoy Foto Arcade Fire te Pinkpop 2014 - dag 3 Foto Arcade Fire te Rock Werchter 2017 - Donderdag
 
Bekijk alle 58 foto's van Arcade Fire

Arcade Fire NIEUWS

Al het Arcade Fire nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: