Rufus Wainwright

Rufus Wainwright komt uit een muzikaal gezin. Op zijn zesde begon hij zelf al met het muziek maken achter de piano. Op zijn dertiende begon Rufus met optreden. Hij zat samen met zijn moeder, zijn tante en zijn zus in de groep 'McGarrigle Sisters and Family'. Een jaar later werd Rufus Wainwright genomineerd voor de Juno (de Canadese grammy) als veelbelovend artiest. In die tijd ondekte hij ook opera, waarvan vele invloeden goed te horen zijn in zijn muziek. Wainright maakte een moeilijke periode door toen hij verslaafd raakten aan drugs. Uiteindelijk kickte hij af. Over zijn ervaringen over die periode zingt hij opelijk in zijn nummers.
Hij maakte de soundtrack voor Shrek en Brokeback Mountain. Ook tourde hij samen met Tori Amos en heeft hij met zijn soloalbums 'Want One' en 'Want Two' alom respect gekregen.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (55) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Rufus Wainwright. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (55) oude optredens

FOTO'S VAN Rufus Wainwright

Foto Rufus Wainwright te Rufus Wainwright - 25/11 - HMH Foto Rufus Wainwright te Rufus Wainwright - 15/04 - Koninklijk Theater Carré Foto Rufus Wainwright te North Sea Jazz 2012 dag 2 Foto Rufus Wainwright te Rufus Wainwright - 15/04 - Koninklijk Theater Carré Foto Rufus Wainwright te North Sea Jazz 2012 dag 2 Foto Rufus Wainwright te Rufus Wainwright - 25/11 - HMH
 
Bekijk alle 30 foto's van Rufus Wainwright

Rufus Wainwright NIEUWS

Al het Rufus Wainwright nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: