Rufus Wainwright op tour door België en Nederland

review: Rufus Wainwright - 15/04 - Koninklijk Theater Carré Rufus Wainwright
Rufus Wainwright op tour door België en Nederland
Door melissavkoldam op 27 oktober 2021 - 11:27 De Amerikaans-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright is een van de belangrijkste songwriters van deze tijd. Wainwright is een rasmuzikant die met zijn briljante mix van theatrale pop, vaudeville jazz en folkmuziek alle grote zalen van de wereld bespeelt.

Zijn laatste album Unfollow the Rules verscheen in 2020. Dit album is wederom tekenend voor de creativiteit van Wainwright: een muzikale reis met een tot de verbeelding sprekend verhaal omlijst door prachtige melodieën en harmonieën. Met zijn 'Unfollow The Rules'-tour komt hij naar Europa en doet daarbij ook België en Nederland aan.

De concerten:
24-03-2022 - De Roma, Antwerpen (tickets)
25-03-2022 - Paradiso, Amsterdam (tickets)
26-03-2022 - Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen (tickets)

Kaartjes gaan in de verkoop op vrijdag 29 oktober om 10:00.

Rufus Wainwright, de Grammy-genomineerde singer-songwriter wiens weelderige, theatrale pop teruggrijpt op tradities van Tin Pan Alley, cabaret en zelfs opera, bracht in 1998 zijn titelloze debuut uit. Sindsdien is het snoeihard gegaan en wordt Wainwright door de New York Times geprezen om zijn oprechte originaliteit en de manier waarop hij zichzelf heeft gevestigd als een één van de grote mannelijke vocalisten, songwriters en componisten van zijn generatie. Elton John noemde hem zelfs ‘the greatest songwriter on the planet’.




Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Doornroosje

BARONESS EN KVELERTAK CO-HEADLINEN CONCERT IN... Baroness staat bekend om hun zeer eigen van mix stoner, sludge, 70s...

Kings of Convenience news

NOORSE INDIE FOLK-POPBAND KINGS OF CONVENIENCE IN... Het kostte Eirik Glambek Bøe and Erlend Øye twaalf jaar om het nieuwste...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.