Hooverphonic

Uit: Brussel - België    Genre(s): Dance - ambient

Hooverphonic werd in 1995 opgericht met als aanvankelijke naam Hoover en bracht twee jaar later het debuut ‘A New Stereophonic Sound Spectacular’ uit vol met lome, meeslepende triphop in de lijn van geestverwanten als Tricky en Portishead. Op de hier opvolgende reeks uitmuntende albums werd de triphop langzaamaan ingeruild voor een meer gestructureerd ambientpop geluid. In 1997 kwam zangeres Geike Arnaert op 17-jarige leeftijd bij de band en gaf de sound van de band een eigen smoel.

In 2000 brak Hooverphonic definitief door met het album ‘The Magnificent Tree’, gevolgd door ‘Jackie Cane’. Deze leverden een rij hits op waaronder ‘Eden’, het in Europa erg succesvolle ‘Mad About You’, en ‘Jackie Cane’. Het succes leverde de band de opdracht op om het openingsnummer van het Europees kampioenschap voetbal 2000 in Nederland en Belgie te verzorgen en maakte ze in een klap bekend bij een wereldwijd miljoenenpubliek. De muziek van Hooverphonic is door de jaren heen enorm gegroeid en dat uit zich in een sterk sfeervol, filmisch en theatraal geluid.

Eerder dit jaar vierde Hooverphonic de 10de verjaardag van hun debuutalbum die de band live integraal speelde tijdens een uitgebreide ‘10th Anniversary Clubtour’. De groep werkte zich in die 10 jaar op als een van de speerpunten van de Belgische pop-rockscene.

In 2018 introduceert de band een nieuwe zangeres: de pas 17-jarige Luka Cruysberghs. Zij was de winnares van The Voice van Vlaanderen in 2017, waar ze het nummer Mad About You van Hooverphonic al zong.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (134) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (134) oude optredens

FOTO'S VAN Hooverphonic

Foto Hooverphonic te Hooverphonic - 27/11 - Melkweg Foto Hooverphonic te Werchter 2006 Foto Hooverphonic te Hooverphonic - 30/05 - Paradiso Foto Hooverphonic te Hooverphonic - 22/4 - Tivoli Foto Hooverphonic te Hooverphonic - 15/12 - TivoliVredenburg Foto Hooverphonic te Hooverphonic - 10/4 - Tivoli Oudegracht
 
Bekijk alle 114 foto's van Hooverphonic

Hooverphonic NIEUWS

Al het Hooverphonic nieuws

video's Hooverphonic

Video: Nieuwe zangeres geeft Hooverphonic 'nieuw zuurstof'

Nieuwe zangeres geeft Hooverphonic 'nieuw zuurstof'

video's Hooverphonic

Video: Nieuwe zangeres geeft Hooverphonic 'nieuw zuurstof'
videoNieuwezangeresgeeftHooverphonic'nieuw...

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: