RECENSIE: Levin - Between The Lights

Levin
recensie cijfer 2013-06-12 Ook Zwitserland brengt jongens met een akoestische gitaar voort. Gelukkig pakt Levin Deger het anders aan dan het leger aan collega’s dat hem voorging. Met de formatie Levin wijkt hij veelvuldig af van de gebaande paden. De popliedjes op Between The Lights stralen kalmte uit. Ondanks dat er twaalf muzikanten meespelen is de muziek nooit overvol. De band kleurt iets te vaak netjes binnen de lijnen, waardoor het kleine uur dat het album duurt net te veel van het goede is. Al met al is het echter een debuutplaat waarvoor Levin zich niet hoeft te schamen.

Op de momenten dat Levin Deger direct over meisjes zingt, krijgt de muziek al gauw een uitgekauwd karakter. De teksten van ‘Natalia’ en ‘Jennifer’ hangen van clichés aan elkaar. Met ‘Lying In Your Arms’ toont Levin aan dat het wel degelijk goede liefdesliedjes kan maken. Het gevoel voor dramatiek is er nog, maar de radiovriendelijke sound is verdwenen. Deger verpakt zijn boodschap hier in lange zinnen, zodat de aandacht op de tekst gevestigd wordt. De jazzy piano geeft het nummer extra cachet.

Deger heeft met Becca Stevens een uitstekende zangeres weten te strikken. In ‘Leaving’ krijgt ze de ruimte om te laten horen wat ze kan, maar met name de samenzang met Deger is goed. Wanneer de Zwitser in ‘Balloons’ op de filosofische toer gaat met “What’s the meaning of life?”, is het de stem van Stevens die het minder zwaar weet te maken. Tekstueel gezien blijft het verder oppervlakkig, met ‘Song For Peace’ als positieve uitzondering. Deger doet de belofte dat hij nooit zal wennen en voorbijgaan aan de soms verschrikkelijke krantenkoppen.

Het simpele folkliedje ‘We Are Not Long Here’ toont de kwaliteit van Levin. Zonder poeha en met oog voor detail is het fraai gearrangeerd. De zanglijn in de coupletten doet door de rare pauze in het midden erg aan Sufjan Stevens denken. In de refreinen maken de strijkers en blazers het geheel fraai af. Prima onthaastmuziek.
Recensent:Jasper Klomp Artiest:Levin Label:Bertus
Cover Bruce Soord & Johan Renske - Wisdom Of Crowds

Bruce Soord & Johan Renske - Wisdom Of CrowdsWanneer één van de beste progrock-muzikanten een samenwerking aangaat met één...

Cover Cas Haley - La Si Dah

Cas Haley - La Si Dah De Texaanse zanger en liedjesschrijver Cas Haley (1980) behaalde in 2007 de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT