RECENSIE: Shelby Lynne - Live

Cover Shelby Lynne - Live
recensie cijfer 2013-02-04 Eind 2011 bracht Shelby Lynne het sterke album Revelation Road uit. De dertiende plaat uit haar carrière werd door ons met vier sterren beoordeeld. Na een jaar toeren brengt Shelby een live impressie van de bijbehorende tournee uit. Deze is simpelweg Live getiteld.

De eerste schijf is een concertopname opgenomen in een platenzaak te Santa Monica. Verspreid over 18 nummers laat Lynne horen een voortreffelijke singer-songwriter te zijn. Ze begeleidt zichzelf enkel met haar akoestische gitaar en daar zingt ze bij. Dankzij haar heerlijke stemgeluid levert dit een aangename cd op. Altijd weet Lynne haar stem te beheersen en nergens probeert ze zichzelf te overschreeuwen. Alleen de praatjes die Shelby Lynne tussen de verschillende nummers door maakt, willen soms nog wel wat onzuiver afgesteld zijn. Gelukkig is het gezongen gedeelte perfect op plaat beland.

De andere helft van Live bestaat uit een opname gefilmd in de Union Chapel te Londen. Dat is een gedurfde keuze. Voor singer-songwriters is het ongelooflijk lastig om op basis van beeldmateriaal gedurende 23 nummers interessant te blijven. Shelby Lynne heeft er echter voor gekozen om het beeldmateriaal in haar ruwe vorm op de schijf te plaatsen. Dit resulteert in een concertopname met slecht geluid, schokkerig beeld en nergens een goede zoom. Het is daarom ook onbegrijpelijk waarom er voor is gekozen om dit onderdeel te maken van dit project.

Met Live levert Shelby Lynne daardoor een project af dat de moeite van het aanschaffen eigenlijk niet waard is. Hoewel de cd een voortreffelijke weergave van een sterke zangeres is, wordt het project verpest door de bijgevoegde DVD. Het is te hopen dat Shelby Lynne een schare ware fans heeft die alles van haar willen bezitten, anders had ze zichzelf beter de moeite kunnen besparen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Shelby Lynne Label:Rough Trade Distribution
Cover Treetop Flyers - Things Will Change

Treetop Flyers - Things Will ChangeWe mogen wel spreken van een ware folk-revival in Engeland met bands en...

Cover Devon Allman - Turquoise

Devon Allman - Turquoise Als zoon van de legendarische Gregg Allman is ook Devon Allman een van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT