RECENSIE: Black-Bone - Back to Mayhem

print
mail to friend
Cover Black-Bone - Back to Mayhem
recensie cijfer 2012-06-08 Black-Bone bestaat al meer dan vijf jaar, maar komt nu pas echt met zijneerste volledige plaat op de schappen. Back To Mayhem is de naam en daarmee willen ze ook aangeven dat ze terug gaan naar de roots van rock ’n roll. Het is dan ook niet voor niets dat AC/DC, Led Zeppelin en Motörhead tot hun muzikale invloeden behoren. Deze gooien ze met absolute verve in een blender en hebben er hun eigen geluid van gemaakt.

Goed, het geluid is niet helemaal eigen Wie deze band aan het werk hoort zal ongetwijfeld zeggen: Eindhoven Rockcity! Dat is namelijk ook waar ze vandaan komen. Ze zijn jong (gemiddelde leeftijd is 18 jaar), hebben een non nonsense-attitude en zijn ontzettend gretig om te spelen. Ondertussen hebben ze al meer dan 150 shows op hun naam staan, waaronder Speedfest, Paaspop en als support voor grootheden als Deep Purple en Chickenfoot.

De plaat werd opgenomen in de RS29-studio met niemand minder dan producer Oscar Holleman (bekend van After Forever, Heideroosjes en Krezip). Black-Bone klinkt als Peter Pan Speedrock, maar dan wat minder Speedrock. Het tempo wordt soms goed opgevoerd zoals in de titeltrack en ‘Crash Helmet’, maar ze moeten het voornamelijk hebben van de groove in hun muziek. Een groove à la AC/DC en Led Zeppelin. Het is muziek die gemaakt is op het podium. Verre van vernieuwend, maar lekker ongecompliceerd met de vuist omhoog en meebrullen die hap. Wat gemakkelijk kan, want de teksten zijn zo rock ’n roll als het maar kan. Simpel, veel herhaald en to-the-point.

Back To Mayhem staat barstensvol explosieve ”No Bullshit Rock ’N Roll”. Verwacht geen gevoelige ballades of lang uitgerekte gitaarsolo’s, maar een gitaar-bass-drum-combo die het vooral op de snelweg goed doet. Gaspedaal indrukken en pas loslaten als de Tom Tom zegt: Bestemming bereikt! Peter Pan Speedrock mag dan wel de troonhouder zijn van Rockcity, maar met Black-Bone op de hielen moeten ze serieus moeite gaan doen om die titel te behouden.
Recensent:Roy Verhaegh Artiest:Black-Bone Label:Rough Trade Records
volgende recensie
Cover Kontrust - Second Hand Wonderland

Kontrust - Second Hand Wonderland Kontrust had vorig jaar een bescheiden hit met ‘Bomba’ en wist zich zo te...

Cover TDTMCM - Beste. Stuurlui. Ooit.
vorige recensie

TDTMCM - Beste. Stuurlui. Ooit. TDTMCM , oftewel “The Don’t Touch My Croque_Monsieurs”, is een viertal uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT