RECENSIE: Angelus Apatrida - The Call

print
mail to friend
Cover Angelus Apatrida - The Call
recensie cijfer 2012-07-11 Thrash metalbands zijn van een uitstervend ras. De hoogtijdagen liggen ver achter ons, maar verrassend genoeg komt uit Spanje een ode aan het genre. Angelus Apatrida, een viertal uit Albacete, laat op haar vierde studioalbum The Call de geluiden van Megadeth en Metallica herleven. Met verve.

Het is driekwartier lang palm-mute riffs en dubbelbas drums met Angelus Apatrida. Een herinnering aan de jaren tachtig, toen thrash metal op haar hoogtepunt was. En de Spanjaarden doen dat uitstekend. Het album klinkt ontzettend gedreven.

Origineel is het zeker niet, maar dat maakt niet uit. De Spanjaarden gaan voor een plaat vol beukende nummers en van opener ‘You Are Next’ tot afsluiter ‘Reborn’ slaagt de band daar in. Gitaristen Guillermo Izquiredo en David Alvarez hebben de kunst afgekeken van Dave Mustaine en James Hetfield en weten het album te vullen met een aantal interessante solo’s en riffs.

Dat wat het album interessant maakt, de nostalgiefactor, is echter ook het probleem voor Angelus Apatrida. Wie luistert hier naar? De thrashfans van het eerste uur, een aantal jongelingen die niets geven om het gebrek aan orginaliteit, maar echt nieuwe fans zal de band niet trekken. Zit er toekomst in thrash? Het feit dat op The Call weinig vernieuwends is te horen is het antwoord op die vraag.

Maar de passie en het vuur maken veel goed. Het album houdt zich ondanks alles prima staande, met dank aan een prima productie, uitstekende zang en die gedrevenheid. Een prima toevoeging aan je metalcollectie en een leuke nostalgietrip.
Recensent:Jelger Woudstra Artiest:Angelus Apatrida Label:Century Media
volgende recensie
Cover Kuenta i Tambú - KiT

Kuenta i Tambú - KiTAls je de naam Kuanta I Tambu vanuit het Papiamento rechtstreeks naar het...

Cover Oddland - The Treachery of Senses
vorige recensie

Oddland - The Treachery of Senses Het verhaal van Oddland is apart. Het Finse viertal kreeg haar platendeal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT