RECENSIE: Angelus Apatrida - Clockwork

Angelus Apatrida – Clockwork
recensie cijfer 2010-07-06 Uit Spanje bereikt ons Angelus Apatrida, een uit de provincieplaats Albacete afkomstige thrashmetal band. Het Iberische viertal is door het grote Century Media getekend en laat ondergetekende voor het eerst kennismaken met de orthodoxe metal van de band. Nadat het in 2000 opgerichte Angelus Apatrida eerder twee albums in eigen beheer uitbracht moet het met het derde album Clockwork ook internationaal gaan gebeuren.

Clockwork vuurt in ruim vijftig minuten dertien thrash songs (inclusief intro) op ons af in de beste traditie van de jaren tachtig. Hoewel de band wat moderner klinkt is het geluid van de band het best te omschrijven als een kruising tussen Death Angel en Megadeth uit de begin jaren. Verrassend is het nergens maar het klinkt allemaal wel heel krachtig en de riffs klinken doordacht. De stem van zanger Guillermo heeft iets weg van Dave Mustaine, al zingt hij wel degelijk een stukje beter. Hij klinkt in ieder geval gemeen genoeg om te overtuigen. De nummers zijn, op een enkele uitzondering na, over het algemeen behoorlijk snel en er zit in ‘The Misanthropist’ een lekkere Pantera groove verwerkt. Of het nu snelle nummers zijn als ‘Blast Off’ , het mid-tempo Sepultura achtige ‘One Side, One War’ en het lekkere titelnummer, overtuigen doen alle nummers zeker, al zit er nergens echt een uitschieter tussen.

Noemenswaardig is verder nog de fraaie riff in ‘Legally Brainwashed’ en het puntige soleerwerk van de Spaanse heren. Aan het einde wordt Iron Maiden nog even geëerd met de cover ‘Be Quick Or Be Dead’, al is het origineel stukken beter.

Verwacht niet dat Angelus Apatrida je gaat verrassen, maar wanneer je van een goed stukje strakke thrash houdt die is geworteld in de oude traditie, dan is dit jouw album. De groep is verdiend op een groot label terecht gekomen en houdt zich muzikaal eenvoudig staande tussen het bekende werk. Ook omdat de grote jongens hier en daar wat aan slijtage onderhevig zijn, is het fijn om te weten dat de aflossing geregeld is.
Recensent:Jan Didden Artiest:Angelus Apatrida Label:Century Media
Witchery – Witchkrieg

Witchery - WitchkriegHet begrip superband gaat zeker op voor Witchery . Deze Zweedse band bestaat...

Wintersleep – New Inheritors

Wintersleep - New Inheritors De Canadeze indie rockband Wintersleep staat al een aantal jaren met één...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT