RECENSIE: The Loves - ... Love You

The Loves - …Love You
recensie cijfer 2011-05-14 De uit Cardiff afkomstige band The Loves hief zichzelf op Valentijnsdag 2011 op, maar maakten nog wel een afscheidsalbum. Dit wilden ze eerst So Long Fuckers of The Pains Of Being Poor Through Art noemen, maar uiteindelijk werd het …Love You. Deze plaat verscheen aan de andere kant van de Noordzee al vorig jaar, maar nu is hij ook bij ons verschenen.

The Loves hebben zich altijd sterk laten beïnvloeden door de muziek uit de jaren ’60 en dat is op hun laatste album niet anders. Het album opent met de nogal lijzige sixtiespop van ‘WTF? (Or How I Realised I’d Wasted My Life)’ en ook songs als ‘Bubblegum’, ‘December Boys’ en ‘That Boy Is Mine’ zijn overduidelijk geïnspireerd door de jaren ’60. Het wat rauwe ‘I Want love And Affection (Not The House Of Correction)’ is zelfs een cover uit 1966. Het origineel is van Nathaniel Mayer.

Naast de sixties klinken er ook andere invloeden door op …Love You. Zo lijkt de titel van ‘O! My Gawd’ sterk op die van het tweede Flaming Lips album. Muzikaal gezien is deze song echter duidelijk geïnspireerd door de Tom Tom Club en verder komt er een sample uit ‘Blue Monday’ van New Order voorbij. Van een heel andere orde is ‘King Kong Blues’, dat sterk beïnvloed is door het geluid van Led Zeppelin.

Het langste nummer op …Love You is het nogal weirde ‘It’s… The End Of The World’, waarin Doug Yule van Velvet Underground de stem van Jezus verzorgt. Deze song is de meest originele van het album, al klinkt er wel een invloed door van de vroege Flaming Lips. Deze is echter niet zo sterk als de verschillende andere invloeden die op het album te horen zijn.

Feitelijk is de muziek van The Loves een bij elkaar gejat zootje. Hierdoor klinken de songs wel zeer herkenbaar, maar ook verre van origineel. Afgaande op …Love You hoeven we niet heel verdrietig te zijn over het opheffen van de band.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:The Loves Label:Munich Records
Crystal Stilts - In Love With Oblivion

Crystal Stilts - In Love With Oblivion Crystal Stilts is een alternatieve rockband uit Brooklyn, New York. De...

Bearsuit – The Phantom Forest

Bearsuit - The Phantom Forest Ik heb, naast mijn angst voor Sinterklaas, berenpakken altijd eng gevonden....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT