RECENSIE: Bonaparte - My Horse Likes You

My Horse Likes You – Bonaparte
recensie cijfer 2010-07-03 Met een bandnaam als Bonaparte ben je het welhaast aan je stand verplicht grootse muziek te produceren. Als we de omschrijving van het nieuwe album My Horse Likes You moeten geloven, dan staat de luisteraar niets anders dan een grootse luisterervaring te wachten. Op dit schijfje zullen Rock ‘n’ Roll, Ska, Elektro, Indie Rock en Cabaret elkaar ontmoeten, aldus het bijgesloten schrijven. Welnu, we zijn benieuwd.

Het ‘Ouverture’ belooft in ieder geval veel goeds, want dat klinkt namelijk inderdaad statig. Maar die relatieve rust is echter van korte duur. ‘My Horse Likes You’ is immers niets meer dan stevige elektro punk. Dat geldt eveneens voor ‘Boycott Everything’. Pas bij de eerste klanken van ‘Rave Rave Rave’ kun je je iets gaan voorstellen bij de hoogdravende omschrijving van de muziek van Bonaparte. Dit nummer klinkt echt een beetje als een curieuze mix van de genoemde genres.

Naarmate het album vordert, worden de nummers steeds alternatiever, en daarmee ook een stuk interessanter. Luister bijvoorbeeld naar ‘My Body is a Battlefield’ of naar ‘Orangutang’, waarbij Bonaparte bijgestaan wordt door Modeselektor. Prompt klinken de voor Modeselektor zo kenmerkende dreigende bassen op de achtergrond.

My Horse Likes You zal lang niet ieders smaak zijn, maar het is zonder meer een heel interessant album voor hen die ernaar willen luisteren. Al was het alleen maar vanwege de bijkans hilarische teksten. Helaas is het album als geheel niet overtuigend genoeg. Bovendien staan er net teveel nummers op.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Bonaparte Label:Rough Trade Records
A Train Bound for Glory – Pete Molinari

Pete Molinari - A Train Bound for GloryBij de eerste luisterbeurt van A Train Bound for Glory , de nieuwe cd van...

Grand Magus - Hammer of the North

Grand Magus - Hammer of the North De uit Stockholm afkomstige band Grand Magus werd opgericht in 1996....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT