RECENSIE: Dollygrip - Never meant to be Royal

Dollygrip – Never Meant To Be Royal
recensie cijfer 2008-12-11 Dollygrip is inmiddels bezig aan hun tweede leven. Van 2000 tot en met 2003 speelde deze band al eens samen. Na een sabbatical van drie jaar werden de instrumenten weer opgepakt en in 2007 was de hereniging een feit. Dit heeft geresulteerd in de EP Never Meant To Be Royal.

Aan het begin van deze eeuw ging het Dollygrip voor de wind. Het trio speelde ondermeer in het voorprogramma van Johan, Caesar en Daryll-Ann. In 2003 stond zanger Eelco Romijn in de finale van de grootste talentenjacht van Nederland, de Grolsch Grote Prijs van Nederland. Geen geringe prestaties dus. Maar goed, het verleden is geweest en we richten ons op het heden en op het onlangs verschenen Never Meant To Be Royal.

Opener ‘Under Your Sheets’ zet gelijk de toon voor de rest van deze EP. Lekkere recht toe rechtaan gitaarliedjes waar het enthousiasme vanaf straalt. Hier en daar een beetje rommelig maar vaak wel pakkend. ‘Imaginary Friend’ is een voorbeeld van de catchy liedjes die Dollygrip maakt. De oh’s en de ah’s zorgen voor een hoog meezinggehalte. Maar het beste nummer is toch wel ‘Dressed In White’, vooral de melodielijn in de coupletten is erg goed en origineel.

Hopelijk kan Dollygrip snel de draad weer oppakken en hun kunsten in het land gaan vertonen. Want ik denk dat Nederland nog wel een fris gitaarpopbandje kan gebruiken
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Dollygrip Label:Eigen Beheer
Lou Reed – Berlin Live At St. Ann’s Warehouse

Lou Reed - Berlin: Live at St. Ann's WarehouseOm maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben licht teleurgesteld. Dat...

Sixtoys – Sins And Sounds

Sixtoys - Sins and Sounds Sixtoys is een viertal uit België dat onderdak heeft bij het sympathieke...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT