concert: Lamb in Doornroosje op ZONDAG 23 NOVEMBER 2014

  • The Ramona Flowers
    White Lies - 13/10 - Paradiso
    © Arend Jan Hermsen
  • Lamb
    Crammerock 2012
    © Damon De Backer
ZO.
23 NOV
LAMB Rode Zaal, 20:00 uur Doornroosje, Nijmegen
2014
Hoofdprogramma Lamb
Voorprogramma The Ramona Flowers
Toegang 20

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zondag 23 november 2014.
Dat is 3442 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Lamb is afkomstig uit Manchester en het debuutalbum uit 1996 wordt vaak gezien als een reactie op het succes van Portishead en Massive Attack, de twee triphopbands uit Bristol. Op het debuutalbum liet Lamb een ander, verfrissend geluid horen. Bovendien bewezen Lou Rhodes en Andy Barlow dat drum’n’bass, jazz, folk, klassiek en pop prima bij elkaar passen.
Rhodes maakte solo drie akoestische folkplaten en schreef twee boeken, terwijl Barlow zich in de electronica- en danceprojecten stortte.
Sinds een paar jaar is het duo weer als Lambactief. In muzikaal opzicht is er weinig veranderd. Qua live show weet Lamb nog immer een set op te bouwen: zacht en hard, kwetsbaar en stoer, ingetogen en energiek. Lou Rhodes is een ietwat verlegen folkzangeres, terwijl de energieke Barlow met zijn stuiterende beats en noisy samples graag wat leven in de brouwerij brengt. Jon Thorne bespeelt de contrabas en is verantwoordelijk voor de jazzy component in de muziek.

Foto's van Lamb, The Ramona Flowers

Foto Lamb te Lamb - 09/11 - Patronaat Foto Lamb te Feest in het Park 2009 Foto Lamb te Raw Rhythm 2009 Foto Lamb te Lowlands 2003 Foto Lamb te Raw Rhythm 2009 Foto Lamb te Lamb - 08/10 - Paradiso
 
Bekijk alle 41 foto's van Lamb
Bekijk alle 10 foto's van The Ramona Flowers

Gerelateerd nieuws

Leden die hier naar toe zijn geweest