ARTIEST: The Cure

print
mail to friend
Uit: Sussex - Engeland    Genre(s): Experimenteel - (new) wave Pop - alternative/indie

The Cure begon midden jaren '70 als The Easy Cure, maar in 1978 werd gekozen voor de korte versie van de bandnaam. De band liet meteen van zich horen toen ze in 1978 de eerste single uitbracht, met de vrolijke titel 'Killing An Arab'. Die plaat ging helemaal niet over het vermoorden van een Arabier, maar veel mensen vatten de titel wat al te letterlijk op waardoor de band prompt van racisme werd beschuldigd.

Een jaar later was de storm wat geluwd, waardoor The Cure het opnieuw mocht proberen. Dit keer was er geen vuiltje aan de lucht: 'A Forest' was een prachtige single, zonder aanstootgevende tekst, waardoor de plaat meteen een flinke hit werd. In de kwart eeuw sindsdien is het een echte klassieker geworden; zo stond 'ie op 61 in Radio Veronica's Top 1000 Aller Tijden.

The Cure was op z’n best als zanger Robert zich lekker kon uitleven in z'n eigen verdriet en zielepijn – zolang hij met z'n klaaglijke stem zijn hart kon uitstorten, was hij het meest op dreef. Toch maakte de band af en toe ook wel eens vrolijke liedjes, zoals 'Why Can't I Be You' of 'Friday I'm In Love'. Af en toe haalden die nummers ook de hitlijsten, maar The Cure moest het vooral hebben van z'n hondstrouwe fans. In mei 2009 komt het album 'The Only One' uit. Het meest recente album komt uit 2011 en is een livealbum genaamd 'Bestival live'.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (29) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Cure. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (29) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN The Cure

Foto The Cure te Pinkpop 2012 - Zaterdag Foto The Cure te Pinkpop 2012 - Zaterdag Foto The Cure te Eurockéennes 2012 Foto The Cure te Eurockéennes 2012 Foto The Cure te Pinkpop 2012 - Zaterdag Foto The Cure te Pinkpop 2012 - Zaterdag
 
Bekijk alle 11 foto's van The Curereadmore

The Cure NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
Gertjan77
Avatar jeroensiep
jeroensiep
Avatar Vmer
Vmer
Avatar gertbakhuizen
gertbakhuiz

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
Fuzzynuts
Avatar SickBitch
SickBitch
Avatar Olliemahn
Olliemahn
no user avatar
darkadmiror

Live gezien door:

Avatar xxGloomyMindxx
xxGloomyMin
no user avatar
limoncella
Avatar Harp
Harp
no user avatar
yannickvn