ARTIEST: Rufus Wainwright

print
mail to friend

Rufus Wainwright komt uit een muzikaal gezin. Op zijn zesde begon hij zelf al met het muziek maken achter de piano. Op zijn dertiende begon Rufus met optreden. Hij zat samen met zijn moeder, zijn tante en zijn zus in de groep 'McGarrigle Sisters and Family'. Een jaar later werd Rufus Wainwright genomineerd voor de Juno (de Canadese grammy) als veelbelovend artiest. In die tijd ondekte hij ook opera, waarvan vele invloeden goed te horen zijn in zijn muziek. Wainright maakte een moeilijke periode door toen hij verslaafd raakten aan drugs. Uiteindelijk kickte hij af. Over zijn ervaringen over die periode zingt hij opelijk in zijn nummers.
Hij maakte de soundtrack voor Shrek en Brokeback Mountain. Ook tourde hij samen met Tori Amos en heeft hij met zijn soloalbums 'Want One' en 'Want Two' alom respect gekregen.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (38) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Rufus Wainwright. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (38) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Rufus Wainwright

Foto Rufus Wainwright te Optimus Primavera Sound 2012 Foto Rufus Wainwright te Rufus Wainwright - 25/11 - HMH Foto Rufus Wainwright te Rufus Wainwright - 25/11 - HMH Foto Rufus Wainwright te North Sea Jazz 2012 dag 2 Foto Rufus Wainwright te Rufus Wainwright - 25/11 - HMH Foto Rufus Wainwright te Rock Werchter 2007
 
Bekijk alle 21 foto's van Rufus Wainwrightreadmore

Rufus Wainwright NIEUWS

Al het Rufus Wainwright nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar CitizenErased
CitizenEras
Avatar nijnja
nijnja
no user avatar
stinkie
no user avatar
andremiedem

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
Oudebeek
no user avatar
a.warmer
no user avatar
kamiel1
Avatar Karsibalt
Karsibalt

Live gezien door:

Avatar RQN.
RQN.
Avatar JoostBoth
JoostBoth
no user avatar
ymonod
Avatar piotr1969
piotr1969