VERSLAG: Persistence Tour - 10/12 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Heaven Shall Burn / Sick Of It All in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

VERSLAG:

Persistence Tour - 10/12 - 013

Alweer een grote tour in de 013. Alweer een tour die hier al veel vaker heeft gestaan. Ze lijken wel een abonnement hierop te hebben. Maar wie weet mag het de volgende keer iets beter worden aangepakt. De avond is niet uitverkocht en tijdens de eerste band zijn er slechts een handje vol mensen in de zaal. The Setup heeft dan ook bijna de ondankbare taak om het spijts af te bijten. Met een nieuwe zanger is de sound totaal veranderd. Meer old- skool invloeden horen we in zijn stem en veel teksten en zanglijnen van Dries zijn net iets wat veranderd. Tijdens War Of Ages mag het al wat drukker zijn, maar nog steeds geen beweging in de zaal te bekennen. H2O is de eerste band die de zaal weet mee te krijgen met hun positieve hardcore. Nothing To Prove is de naam van het nieuwe album. ‘1995’ is de opener afkomstig van dit album. We krijgen een set afgewisseld met nieuwe en oude nummers met als afluister het bijna anthem- achtige ‘What Happened?’. Op het album horen we de zanger van Sick Of It All al mee schreeuwen en laat Sick Of It All nu toevallig op deze tour staan. Leuke toevoeging aan het overweldigende optreden.

De Nederlanders zijn ook goed vertegenwoordigd. Eerst zien we Discipline gevolgd door het bekendere Born From Pain. Na vele pogingen om Ché op te vangen lijkt het er nu op dat ex- bassist Rob de microfoon te pakken heeft. De af en toe te veel richting de politiek geneigde praatjes van Rob doen af aan het concert. Born From Pain is tegenwoordig gewoon een fatsoenlijke metalcore band die niks nieuws meer te melden heeft. Terror is al vele jaren hetzelfde. Bij elke show gaat het eventueel aanwezig dak eraf. Waar ik de vorige keer nog kromme tenen kreeg van de security, deed ik na Terror mijn handen op elkaar voor de security van vandaag. Stagedives worden toegestaan en zo hoort een Terror show te zijn. Twee nieuwe nummers ‘You’re Never Alone’ en ‘Let Me Sink’ komen voorbij. Net zoals alle andere standaard instrumenten. Denk hierbij aan de praatjes van Scott en de nummers zoals ‘Lost’, ‘Always The Hard Way’ en ‘One With The Underdogs’.

Waarom Heaven Shall Burn boven Terror staat? Misschien omdat veel shows van de Persistence Tour zich in Duitsland afspelen en Heaven Shall Burn hier toch redelijk groot te noemen is. Vandaag in Tilburg staat niemand op deze band te wachten en gaan ze dan ook letterlijk hard onderuit met een matige show. Volgend jaar weer een geslaagde Persistence Tour in de 013?

FOTOGRAFIE:

12
Born From Pain foto Persistence Tour - 10/12 - 013 Born From Pain foto Persistence Tour - 10/12 - 013 Born From Pain foto Persistence Tour - 10/12 - 013 Born From Pain foto Persistence Tour - 10/12 - 013 Terror foto Persistence Tour - 10/12 - 013 Terror foto Persistence Tour - 10/12 - 013 Terror foto Persistence Tour - 10/12 - 013 Terror foto Persistence Tour - 10/12 - 013 Heaven Shall Burn foto Persistence Tour - 10/12 - 013 Heaven Shall Burn foto Persistence Tour - 10/12 - 013 Heaven Shall Burn foto Persistence Tour - 10/12 - 013 Sick Of It All foto Persistence Tour - 10/12 - 013
 
12
 

GOTAN PROJECT - 14/12 - MELKWEGTango in de Melkweg?? Jazeker! Gotan Project verkoopt de zaal uit met een mix...

KID ROCK - 13/12 - 013 Dé zomerhit van 2008 kwam van Kid Rock. Met 'All Summer Long' was hij niet...