VERSLAG: Kid Rock - 13/12 - 013

VERSLAG:

Kid Rock - 13/12 - 013

Wordt het vanavond rock, hiphop, country of zelfs blues? Wat gaan we te horen krijgen van Robert James Ritchie beter bekend als de ‘American Badass’ Kid Rock,? Een spectaculair concert zal het zeker worden met deze superster uit Detroit die vooral bekend staat om zijn liefde voor sex, drugs en rock ’n roll.

Buiten is het ijs en ijs koud, maar binnen vult het zeer gevarieerde publiek langzaam de warme zaal tijdens het voorprogramma Finger Eleven. Deze Canadese band bestaat al sinds 1989 toen ze nog de The Rainbow Butt Monkeys heetten en gaan dus net als Kid Rock al heel wat jaartjes mee. De band heeft al vijf studioalbums op hun naam staan met vele hits in vooral Canada en de USA. Vanavond is dus hun eerste kennismaking met het Nederlandse publiek.

Het optreden is vrij kort maar met hun medley met daarin onder andere ‘Take Me Out’ van Franz Ferdinand en ‘Another Brick In The Wall’ van Pink Floyd laten ze horen wat ze in huis hebben. Een kort maar zeer krachtig en strak voorprogramma.

Na het optreden van Finger Eleven is het de beurt aan Mr. Rock himself. Zijn liveband bestaande uit tien muzikanten en zangeressen betreed het podium en kort daarna volgt Kid Rock. In zijn zwarte broek en vest met zilveren glitterrand met achterop de tekst ‘Made in Detroit’, zonnebril, hoedje en veel bling-bling ziet hij eruit alsof hij zo uit een van zijn videoclips is gekomen. Hij opent met het nummer ‘Rock’n’Roll Jesus’ en de hele zaal zingt de hele tekst uit volle borst mee.

Als je niet van ‘Dirty talkin’ houdt ben je vanavond aan het verkeerde adres, want een show van Kid Rock betekend veel sex en vulgaire teksten. Regelmatig komen er teksten voorbij als “I wanna fuck you like i’m never gonna see you again” en deze worden door de hele zaal luidkeels meegezongen. Kid vindt het allemaal prachtig en geniet met een brede grijns op zijn gezicht.

Na een aantal nummers die vooral van zijn laatste album Rock ’n Roll Jesus afkomstig zijn zingt hij zijn grootste Nederlandse nummer één hit ‘All Summer Long’. Halverwege het nummer bedankt hij het Nederlandse publiek dat we ondanks de economische problemen in de wereld toch een kaartje hebben willen kopen om vanavond naar zijn concert te komen. Daarna vervolgt hij het nummer met het origineel van Lynyrd Skynyrd genaamd ‘Sweet home Alabama’ wat weer overloopt in ‘All Summer Long’.

Kid Rock zit vol verassingen en laat zien dat hij een rasechte artiest is met vele kwaliteiten. Zo speelt hij zelf gitaar, drums, keyboard en scratched.

Een paar nummers zingt hij samen met zijn zangeressen zoals het countrynummer ‘Picture’ en zelfs de drumster komt even naar voren om met Kid te zingen. Een mix van harde hip-hop, mooie country en strakke rocknummers komen vanavond aan één stuk voorbij.

In het anderhalf uur durende concert, verdwijnt hij maar één keer van het podium om zichzelf te verkleden in een baggy jeans en een tanktop die later nog uitgaat. Zowel oude bekenden als nieuwe nummers komen stuk voor stuk voorbij en worden door de hele zaal als warme broodjes ontvangen. Kid is helemaal in zijn element en geniet van alle aandacht die hij van het publiek ontvangt. Soms komt hij een beetje ‘Cocky’ over maar dat is hem vergeven.

Wanneer Kid en zijn band na anderhalf uur het podium verlaten wil het publiek natuurlijk maar een ding…nog meer Kid Rock! Natuurlijk komt hij terug en speelt nog twee nummers met als afsluiter ‘Bawitdaba’ inclusief een enorme Amerikaanse vlag op het podium. Vooraan in de zaal vormt er een kleine circle pit en iedereen gaat voor de laatste keer helemaal los.

Deze avond heeft Kid Rock ons overtuigd dat hij zeker de Rock ’n Roll Jesus van 2008 is en met zijn ‘Cocky’ attitude een echte ‘American Bad Ass’ is. Hopelijk zien wij meer van deze superster in 2009. Een echte aanrader voor een ‘Bad Ass’ topavond!

Verslag en foto's gemaakt op: 13 december 2008

FOTOGRAFIE: Erik Luyten  

Finger Eleven foto Kid Rock - 13/12 - 013 Finger Eleven foto Kid Rock - 13/12 - 013 Finger Eleven foto Kid Rock - 13/12 - 013 Kid Rock foto Kid Rock - 13/12 - 013 Kid Rock foto Kid Rock - 13/12 - 013 Kid Rock foto Kid Rock - 13/12 - 013 Kid Rock foto Kid Rock - 13/12 - 013 Kid Rock foto Kid Rock - 13/12 - 013 Kid Rock foto Kid Rock - 13/12 - 013
 
 

PERSISTENCE TOUR - 10/12 - 013Het ging er weer eens snoeihard aan toe in de 013 vanavond. De voorgerechten...

EVERLAST - 9/12 - MELKWEG Een volle Oude Zaal van de Melkweg kon genieten van de frisse geluiden van...