VERSLAG: Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013

VERSLAG:

Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013

Kevin Lyman, het brein achter de Warped Tour, startte twee jaar geleden Taste Of Chaos. Een rondreizende package die twee maal in het jaar langs verschillende landen gaat. De wintereditie van vanavond is de eerste die ook Nederland en België aandoet. Weliswaar enigszins uitgedund, maar dat mag de pret niet drukken.

Na een lokale supportact is het de beurt aan Saosin. Hoewel deze band voor een deel bestaat uit ex-leden van de stonerrock band Open Hand (drummer en gitarist) is de muziek hiermee niet te vergelijken. Saosin speelt emocore/screamo met als hoofdpersoon de éénentwintig jarige zanger Cove Reber. Deze frontman kan naast het schreeuwen ook gewoon goed zingen, dit in tegenstelling tot veel andere bands in dit genre. Organisator Kevin Lyman is blijkbaar een grote fan, de band speelde namelijk dit jaar ook al mee tijdens de Warped Tour. Door al het touren lijkt Reber wel enigszins de weg kwijt. “It’s nice to be here, we’ve been in your country before, but that was in Amsterdam”. Hoewel Nighttown wat veranderingen heeft ondergaan, staat het gebouw toch echt in Rotterdam. Daar stonden ze een jaar geleden als supportact van Coheed and Cambria. Soasin laat vanavond horen dat ze zich kwalitatief gezien zeker kunnen meten met laatstgenoemde band.

De jongens van Senses Fail zijn of heel erg dronken of het zijn gewoon vreemde gasten. Zanger James "Buddy" Nielsen van deze emocore band houdt een poster van een naakte vrouw voor zijn shirt en schreeuwt: “You are sick fucks! That’s why we came here. You, me and Micheal Jackson are all the same!”. Wanneer hij vervolgens ook nog regelmatig op de grond valt, weten we het zeker, hij is gewoon heel erg dronken. De band is op cd erg leuk om naar te luisteren, maar helaas maken ze het vanavond live niet waar.

De laatste dag van oktober betekent voor Amerikanen Halloween. Degene die hiermee geen rekening heeft gehouden, moet de leden van UnderOATH vast voor gek verklaard hebben. De leden van deze christelijke band komen zonder shirt maar met geschminkte snorren het podium op. “When you got a moustache, take your shirt off!”, beveelt de drieëntwintigjarige Spencer Chamberlain, zanger van deze hardcore band. Chamberlain is te horen op de laatste twee platen van UnderOATH. Het zijn dan ook de nummers van deze twee platen die het meeste aandacht krijgen. De eerste zanger, Dallas Taylor, is uit de band gezet. Toch blijken juist de oudere nummers een stuk beter en vooral harder te zijn. Desalniettemin een leuk optreden, waarbij het publiek eindelijk een beetje los lijkt te komen. Het optreden had wel, net als alle andere optredens, iets langer mogen duren dan dit kleine half uurtje.

Hoewel Anti-Flag regelmatig in ons land is te vinden, lijken veel fans speciaal voor hen naar Tilburg te zijn gekomen. Deze fans zijn gemakkelijk te herkennen. Met hun hanenkammen en hoge spikes steken ze boven de rest van het publiek uit. Hoewel Anti-Flag met name ook bekend staat om hun kritische en diepgaande teksten, blijkt de muziek lekker makkelijk te verteren. De hele zaal kan flink mee hossen op deze ouderwetse punkmuziek. Ze mogen vanavond dan weliswaar een vreemde eend in de bijt zijn, het publiek kan het allemaal erg waarderen. De vele oh-oooh-ooooh’s worden tot achterin de zaal meegedaan. De heren weten er zo een feestje van te maken en lijken daarbij ook nog eens veel nieuwe zieltjes te winnen.

De headliner van deze package is waarschijnlijk ook de bekendste naam. Taking Back Sunday is een band die niet meer weg te denken is in het Nederlandse clubcircuit. Door het vele touren heeft deze pop-/rockband duidelijk veel podiumervaring opgedaan. Ondanks deze ervaring lijkt het soms wat door te slaan. Het komt allemaal wat overdreven over. De vijfentwintigjarige zanger Adam Lazzara doet net iets te vrouwelijk en slingert net iets te vaak met zijn microfoon. Omdat Taking Back Sunday in hun act te veel wil beantwoorden aan de rockclichés, gaat de kracht en emotie van de muziek verloren. Op cd is het vijftal wellicht één van de besten uit hun genre, maar live weten ze het niet waar te maken.

Het is leuk dat alle bands vandaag aan Halloween hebben gedacht. Sommige hebben zich geschminkt, anderen dragen maskers. Dit maakt het net even iets specialer voor zowel band als publiek. Opvallend aan deze editie van Taste of Chaos is dat alle bands al eens eerder onderdeel waren van de Warped Tour. De organisatie zou er goed aan doen om een volgende keer ook enkele nieuwe namen een plaats op het affiche te gunnen. Hopelijk doet de tour dan ook weer Nederland aan, ook al was het vandaag niet heel erg druk.

Verslag en foto's gemaakt op: 31 oktober 2006

FOTOGRAFIE:

Saosin foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013 Saosin foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013 Saosin foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013 Senses Fail foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013 Senses Fail foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013 Senses Fail foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013 Underøath foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013 Underøath foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013 Underøath foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013 Underøath foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013 Anti-Flag foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013 Anti-Flag foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013 Taking Back Sunday foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013 Taking Back Sunday foto Taste of Chaos - 31/10/2006 - 013
 
 

BRUCE SPRINGSTEEN - 7/11/06 - SPORTPALEIS ANTWERPENMet ‘We Shall Overcome: The Seeger Sessions’ bracht Springsteen dit voorjaar...

THE DEARS - 31/10/06 - MELKWEG Twee jaar geleden stonden The Dears geprogrammeerd als voorprogramma van Snow...