VERSLAG: Six Feet Under - 9/8 - Baroeg

VERSLAG: Bas van Poppel  

Six Feet Under + Seita + Shattered Skull

Nog geen week na op Wacken Open Air voor tienduizenden mensen te hebben opgetreden mogen Barnes & co een optreden verzorgen in de Rotterdamse Baroeg. De band heeft twee supports mee genomen.

Opener van de avond is het uit Belgie afkomstige Shatterred Skull. Dit vijftal heeft bij het schrijven van hun werk duidelijk afgekeken bij het hoofdprogramma van vanavond. Zo strak en beukend als Six Feet Under zijn de Vlamingen echter geen moment. Als deze jongens nog wat door oefenen en wat meer felheid in hun muziek stoppen, zou deze band erg interessant worden.

Uit Amsterdam komen de Brazilianen van Seita. Deze band heeft duidelijk veel ervaring op zak en de zanger weet het publiek prima op te jutten. De nummers mogen misschien iets afwisselender, want na een dik half uur is de verrassing er af.

Six Feet Under draait al jaren mee in de top van de death metal. Hoewel niet alle platen even goed worden ontvangen, beschikt de band over een behoorlijk repertoire. Vanavond trapt de band af met 'Stripped, Raped and Strangled', een klassieker van Barnes' oude band Cannibal Corpse. Direct hierna wordt het publiek vermaakt met een serie klassiekers als 'Revenge Of The Zombie', 'Feasting On The Blood Of The Insane' en 'Human Target'. De band vermaakt zich prima; voor het podium staat een rij knappe dames met erachter een flinke kolkende moshpit. Ideale omstandigheden voor een avond als dit dus.

In de loop van de set speelt de band nieuw werk van het recent uitgekomen album Undead, wat volgens velen het beste Six Feet Under album in jaren is. Met 'Hammer Smashed Face' en 'Victim Of The Paranoid' sluit het vijftal een heerlijke deathmetal avond af.

 

DAMIEN JURADO - 12/8 - TIVOLIDe laatste officiële show van Damien Jurado vindt plaats in Tivoli...

MEVROUW TAMARA - 6/8 - DWAZE ZAKEN Mevrouw Tamara staat vandaag in het Amsterdamse Dwaze Zaken. Ze speelde...