RECENSIE: Mooi Wark - Live in Paradiso

Mooi Wark - Live in Paradiso
recensie cijfer 2009-01-22 Mooi Wark speelde de afgelopen 16 jaar menig Drentse feesttent plat met hun mengeling van dialectpunk en joligheid. Als Drentse navolgers van Normaal, creëerde Mooi Wark een geheel eigen taal met woorden als 'siepelbitch' (een plattelandswijf) en 'rolle king' (snoepgoed om een vrouw mee te imponeren). De titels die de band maakte logen er ook niet om: 'In Je Blote Kont', 'Idioot', 'Kakkers' en 'Geil As Een Bossie Siepels' sierden hun albums. 28 september 2008 mocht de band tijdens de Schijnheiligen Tour in Paradiso knallen. Heel Drenthe en omstreken liep uit om het concert bij te wonen, inclusief een complete cameraploeg. Wie met de trekker kwam kreeg gratis toegang. Het resultaat van hun werk is een twee DVD en één CD tellende fullcolor uitgave die er in ieder geval lekker kleurig uitziet.

Ook de opnames spatten van je scherm. Het publiek gaat uit zijn dak, de band heeft er plezier in, de nummers lopen lekker door en Paradiso blijkt maar mooi weer eens een prachtige entourage voor de in monnikenpij (en later in muzieknotenbroeken) geklede bandleden om uit hun plaat te gaan. Dat de teksten van de band nou niet per se de meest intelligente zinstructuren bevatten en soms ook de muziek wel een beetje eenvoudig lijkt, is hierbij eigenlijk niet echt een probleem.

Toch heb je na een paar uur Mooi Wark ook wel weer genoeg gehad. Misschien moet je uut Drent’ kom'n en misschien voel je achter je computer toch net wat minder rock & roll stemming dan tijdens een biergooi festijn. Wel is het veel waar voor je geld als je van dialectrock houdt. Ook kan Mooi Wark een nieuwe periode inluiden van meer nationale bekendheid.


Eerdere recensies van Mooi Wark:
- 23-01-2008: Bok 'm d'r Op!.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Mooi Wark Label:CNR Records
Amadou & Mariam - Welcome to Mali

Amadou & Mariam - Welcome to MaliHoe zomers wil je het in de winter hebben? Ook wel origineel natuurlijk, om...

Early Adopters – Colours

Early Adopters - Early Adopters De EP van Early Adopters is alweer bijna een half jaar geleden opgenomen....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT