RECENSIE: Open - Take 3

Open - Take 3
2007-04-07 Het Rotterdamse Open presenteert zich als een alternatieve rockband, die gewaagde accoorden-schema’s combineert. Op het eerste gehoor zijn er inderdaad verschillende invloeden terug te horen in de muziek. Grunge, lichtere stonerrock, Amerikaanse gitaarrock. Toch gaat de variatie niet zo ver als de band zou willen. Of zoals een vriendin omschreef: “Je moet er wel heel erg vaak naar luisteren om de variatie te ontdekken.”

Dit probleem zit ‘m niet helemaal in de muziek, maar ik denk dat er voornamelijk gekeken zou moeten worden naar de mix. Op dit punt zou al heel veel verbetering geboekt kunnen worden. Het mag allemaal wat dynamischer. De nummers klinken nu stuk voor stuk een beetje vermoeid. Ik doel niet op vermoeiend, maar er zit iets in de muziek dat het beeld vertekend.

Zowel qua eenvoud, als zang en gitaarcombinatie doet het eerste nummer denken aan grunge. De monotoonheid van grunge komt alleen niet goed naar voren door de mix.
In ‘High on Nicotine’ klinkt de Desert Sessions en het geluid dat de Queens of the Stone Age voor Songs for the Deaf maakten door, maar in het refrein juist weer dezelfde grungeachtig dingen als in het eerste nummer. De overgang naar een rustig einde rond vier minuten vind ik leuk gedaan. Ook de intro is zeker de moeite waard. Maar weer die mix...

Het derde en laatste nummer van de demo ‘Distance’ kent een goede baslijn, maar is voor de rest weer tamelijk vermoeid. Het grommend achtergrondgeluid rond 3 minuten (Josh Homme zal trots op jullie zijn) doet daar niet zoveel aan. Ik ga hier geen sterren aan ophangen, maar hoop dat het Rotterdamse Open de volgende keer beter wil afmixen. En het hoesje ziet er best leuk uit.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Open Label:Squash Records
Notorious BIG - Greatest Hits

Notorious B.I.G. - Greatest HitsHet is al weer tien jaar geleden dat de corpulente rapper Notorious BIG is...

NIL - The River Spring

NIL - The River Spring The River Spring is het debuut album van de Tsjechische rock band NIL ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT