RECENSIE: 3-1 - Take a Picture

Basserk - 3-1
recensie cijfer 2007-03-15 Wanneer je aan de sound van een op hol geslagen Fischerspooner of Goldfrapp, de charme van Vive La Fête, de energie van Helen Love en de waanzin van Andreas Dorau voegt, kom je uit bij 3-1. Dit vanuit Amsterdam opererende multimediacollectief timmert inmiddels alweer zo’n tien jaar aan de weg en met hun nieuwe 12” Take A Picture leveren ze een vijftal met punk, disco en hardcore flirtende electro-tracks af die ieder uitgeblust feest zonder meer in lichterlaaie zetten.

Voor muzikale diepgang en subtiliteiten is op Take A Picture geen plaats. Maar voor liefhebbers van snoeiharde, pretentieloze en opgewekte hedonistische kauwgomballen-electro is Take A Picture verplichte kost. Vooral de gonzende, beukende en pompende tracks ‘Take A Picture’ en ‘Sweat Is Drippin’ en het wat rauwere ‘In The Bassment’ weten te overtuigen. Het maffe ‘In The Morning’ en ook de happy hardcore van ‘Boyband’ is voor sommigen misschien net iets te melig, maar aanstekelijk zijn ook deze nummers zondermeer. Via labelsite www.basserk.com is overigens ook nog de moddervette breakbeat-jungle bonustrack ‘Living In The Dark’ gratis te downloaden.

Voor wie zijn electropunk graag gelardeerd ziet met een beetje camp en meligheid is Take A Picture simpelweg onweerstaanbaar. Wellicht beperkt houdbaar, maar bij instant-pleasure releases als deze zijn dat zorgen voor morgen.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:3-1 Label:Basserk
Malcolm Middleton - A Brighter Beat

Malcolm Middleton - A Brighter BeatSinds Arab Strap eind vorig jaar ophield te bestaan kan Malcolm Middleton...

DJ Mace - Fremdkunst

DJ Mace - Fremdkunst: B-Beats and Soundscapes Mensen uit Breda en omstreken zullen DJ Mace zeker kennen. Hij draaide en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT