RECENSIE: Scenic Route to Alaska - Long Walk Home

Alaska
recensie cijfer 2016-11-01 Het Canadase trio Scenic Route To Alaska bracht onlangs alweer hun vierde studioalbum, Long Walk Home, uit. De band maakt folkpop met diepe teksten en pakkende melodieën. Op de plaat staan veel verschillende nummers, waardoor je soms verrast wordt door de band. Het is een mooie verzameling van rustige, maar ook rockende nummers. Voor elk wat wils.

Wat meteen duidelijk wordt als je de cd aanzet, is dat de instrumenten die gebruikt worden ook echt iets toevoegen aan de tracks. Het zorgt voor sfeer en emotie. Dit is te horen in bijvoorbeeld ‘Comin Back’ en ‘Taking It’s Toll’. Beiden fijne nummers om naar te luisteren. Deze emotie is vaker te vinden op het album en één daarvan is ‘She Only Let You Down’. In dit nummer zitten enkele lyrics die wat zielig overkomen, maar niets is minder waar. Het is meer een advies dat wordt gegeven. Verder is de track niet heel spannend, maar blijft het wel uren in je hoofd hangen. Een van de betere nummers op het album is ‘Love Keeps’. Hier wordt de folky sound even vervangen door iets wat meer lijkt op rock. Door de gitaren krijgt het een ruig karakter, maar blijft het wel subtiel. De band blijft zichzelf en denkt niet na over hoe iets ‘hoort’ te klinken. Af en toe komt er een leuke zin voorbij die verrast qua creativiteit. ‘Again Again’ is ook een van de tracks waar de creativiteit vanaf spat. Het simplistische gebruik van de instrumenten in combinatie met de verrassende zang maakt het nummer bijzonder origineel.

Toch zijn er ook wat mindere tracks op het album. Zo is ‘One Day’ een erg chaotische track waarbij de rode draad lastig te vinden is. De zanger gebruikt zijn stem heel anders, het klinkt rauwer. Dit laat zien dat de zanger veelzijdig is. Helaas is de muziek veel minder en had er meer van kunnen worden gemaakt. Ook ‘Home Stretch’ is niet een uitblinker. Het is een erg langzaam nummer, waarbij het moeizaam is om naar te luisteren. Het komt hierdoor wat depressief over. Er zitten veel uithalen in die erg lang duren. Deze track haalt het niveau van het album jammer genoeg wat naar beneden.

Al met al is Long Walk Home een prima album. Er staan verrassende nummers op, wat maakt dat je als luisteraar geboeid blijft. Dat heeft de band goed gedaan. De emotie is vrijwel in elk lied te vinden en ook het gebruik van instrumenten is erg origineel. Een leuke plaat om lekker te gaan luisteren en te ontspannen.
Recensent:Nadine Visser Artiest:Scenic Route to Alaska Label:Butler Records
Cover The Pineapple Thief - Your Wilderness

The Pineapple Thief - Your WildernessMet het schitterende Magnolia uit 2014 in het geheugen schuift...

Cover The Ramona Flowers - Part Time Spies

The Ramona Flowers - Part Time Spies Part Time Spies , het tweede album van het Bristolse vijftal The Ramona...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT