RECENSIE: The Shins - Wincing the Night Away

The Shins – Wincing The Night Away
recensie cijfer 2007-02-24 In 2004 braken The Shins, met behulp van de film Garden State, door in Amerika. Hierdoor kreeg de band opeens allerlei interessante aanbiedingen voor optredens en dus was er even geen tijd om aan een opvolger voor het in 2003 verschenen album Chutes Too Narrow te werken. Toen hier eenmaal wel tijd voor was, voelde zanger/songschrijver James Mercer een behoorlijke druk om aan de hooggespannen verwachtingen te voldoen. De druk bezorgde hem vele slapeloze nachten en het nieuwe album heet dan ook Wincing The Night Away.

Het vermogen om goede liedjes te schrijven lijkt niet erg geleden te hebben onder de druk of de slapeloze nachten, want Wincing The Night Away staat vol met prachtige indie-pop liedjes, die door de bijzondere stem van Mercer nog een extra dimensie meekrijgen. De eerste single ‘Phantom Limb’is een goede weergave van wat er op Wincing The Night Away te horen is, maar dit nummer is slechts één van de hoogtepunten van de plaat. Eigenlijk is elk nummer raak, van het rustige ‘Red Rabbits’ tot het op een hiphop beat leunende ‘Sealegs’, maar er zijn natuurlijk wel een paar uitschieters. Dit zijn wat mij betreft ‘Australia’, ‘Turn On Me’, beide met een geweldige zanglijn, en ‘Girl Sailor’.

Vorig jaar annuleerden The Shins hun Europese festivaltournee en dus hun geplande optreden op Lowlands om aan dit album te werken. Na het beluisteren van Wincing The Night Away kun je maar één ding concluderen: het is ze vergeven. Laten we wel hopen dat ze de schade dit jaar komen inhalen.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:The Shins Label:Subpop
Brand New - Devil and God

Brand New - The Devil and God are Raging Inside Me The Devil and God are Raging Inside Me is de opvallende titel van de nieuwe...

Gruff Rhys – Candylion

Gruff Rhys - Candylion Gruff Rhys , frontman van de uit Wales afkomstige Super Furry Animals,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT