RECENSIE: Subterranean Street Society - I`ll Leave Me Before You Do

Subterranean
recensie cijfer 2016-11-28 De man achter Subterranean Street Society was in Denemarken frontman van de vrij populaire band Hydlemor. Uiteindelijk belandt hij in Amsterdam waar hij als anonieme straatmuzikant door het leven gaat. Zijn muziek kreeg in Nederland bekendheid toen hij bij PAUW had opgetreden. Nu heeft hij zijn album I’ll Leave Me Before You Do uitgebracht.

Het openen van het album belooft veel goeds. Er is veel aandacht besteed aan de verpakking want het is een envelop die lijkt te zijn verstuurd. In een handgeschreven lettertype staat de naam van het album op de plaats waar normaal het adres staat. Het is zo gepersonaliseerd dat er zelfs een sleutel bij de CD zit. Maar nu verder naar het album. De plaat is erg veelzijdig maar schommelt daardoor wel heel erg.

De openingstrack ‘I’ll Let You Go If You Don’t Leave’ is een rustige opener. Door de mondharmonica past het nummer zo bij een kampvuur. Hoe de band de plaat begint zo eindigen ze ook. Afsluiter en tracktitel ‘I’ll Leave Me Before You Do’ is net zoals de opener een rustig nummer. Alleen hangt er rond dit nummer geen kampvuursfeer. Het is juist melancholisch en dramatisch. Vooral het einde waarin een aantal maten op een piano wordt geramd is bijzonder maar niet overtuigend.

En zo zijn er nog een aantal tracks op het album die niet helemaal overtuigen. Het countryachtige ‘I Won’t Get Married To Nothing But Silence’ is een misplaatst nummer in het geheel. Het klinkt kinderlijk door de melodie waarin geluidseffecten zijn gemixt. Een nummer wat daar dan weer enorm tegen afsteekt is het ‘Present We Past’. Het nummer is gestript tot de kern, waar later een vrouwenstem in wordt gebruikt die het geheel volledig maakt.

Het album van Subterranean Street Society is er eentje van pieken en dalen. Op sommige tracks spat de magie er vanaf maar op andere klinkt de gekozen melodie of de richting erg misplaatst. Doordat het niet als een geheel klinkt doet dat af aan de individuele nummers die wel ontzettend goed in elkaar zitten. Het is een goed album zolang je de pareltjes eruit filtert.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Subterranean Street Society Label:It\'s All Happening
Cover The Dirty Heads - Dirty Heads

The Dirty Heads - Dirty Heads The Dirty Heads is al aan haar vijfde album toe. Dat de vijfde plaat,...

Cover Suicidal Tendencies - World Gone Mad

Suicidal Tendencies - World Gone Mad Mike Muir is boos. En dat is goed nieuws! World Gone Mad heet de nieuwe...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT