RECENSIE: Alice Avery - Kicking The Habit

Avery
recensie cijfer 2016-07-04 Een van de grotere beloften voor de komende tijd is Alice Avery, de Belgische zangeres verhuisde in 2012 naar de Big Apple om haar droom na te jagen als zangeres en actrice. Daar studeerde ze aan de American Musical and Dramatic Academy met als resultaat rollen in verschillende producties in New York en Las Vegas. Voor haar laatste EP Kicking The habit werkte ze samen met topproducer Will Hensley (denk aan John Mayer, Natalie Imburglia en Colbie Caillat), het resultaat mag er zeker zijn: zeven relaxte popnummers nemen de luisteraar mee door de gedachten van de zangeres over liefde en zichzelf.

Avery heeft een zevental heerlijk rustige popnummers geschreven, het tempo ligt gedurende de gehele duur, die eigenlijk tussen een album en een EP in zit, op een veilig niveau, wat de tracks zowel geschikt maakt om op te dansen, weg te dromen of zelfs mee te huilen. Volgens de Belgische komen de teksten recht uit haar hart omdat ze tijdens het schrijfproces veel vrijheid kreeg en als we goed luisteren is dat goed te herkennen aan de lyrics die weloverwogen en niet geforceerd overkomen. De eerste single is ‘Expired Love’, waarin we regelmatig een rauw randje om de prachtige stem horen, al is ‘Barricade’ muzikaal gezien interessanter en luistert dit nummer veel lekkerder weg.

Haar inspiratie haalde Avery naar eigen zeggen uit thema’s als de hedendaagse liefde, New York City, hartzeer, vriendschap en zelfontplooiing, het moge dan ook duidelijk zijn dat de meeste songteksten dan ook deze onderwerpen aansnijden. De al eerdergenoemde producer Will Hensley is er goed in geslaagd om de sound van de Belgische vast te leggen zonder het nu al te commercieel te laten klinken. Potentie is er zeker, aangezien ze een vrijwel perfecte stem heeft om grote pophits voort te brengen.
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Alice Avery Label:It\'s All Happening
HAD

Hidden Agenda Deluxe - Pan Alley FeverWie de cd Pan Alley Fever voor het eerst in zijn handen krijgt en die...

Cover The Low Anthem - Eyeland

The Low Anthem - Eyeland Je hoort regelmatig over bands die “zichzelf opnieuw hebben uitgevonden” ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT