RECENSIE: Asgaroth - Red Shift

2002-11-14 'Red Shift' van de band Asgaroth uit Barcelona is reeds in 2000 in Spanje uitgebracht. Waarom verschijnt er dan nu nog een bespreking? Omdat het album dankzij de internationaal uitgebrachte Peaceville release nu pas echt aandacht zal krijgen. In het Spaanse metalblad 'Hell Awaits' werd Asgaroth door de lezers uitgeroepen tot winnaar in de categorieën 'beste band', 'beste album' en 'beste keyboardspeler'. Dat dit soort lezersverkiezingen meestal door een klein aantal fanatieke fans van enkele bands vertekend wordt is geen geheim. Dat drie prijzen voor één band wat overdreven is, snapt hopelijk ook iedereen (Hoewel, TMF komt ook weg met dat soort award uitreikingen).
Red Shift opent met twee redelijk zware, hevig georkestreerde nummers. Waarschijnlijk is dit het geluid waardoor de mensen van Peaceville zo enthousiast geworden zijn. Er worden echter zoveel verschillende ideeën binnen deze nummers ten uitvoer gebracht dat alleen geharde Devin Townsend fans het spoor niet bijster zullen raken. Naast de twee chaotische eerste nummers is er het vierde nummer, 'Bluntness', wat gelukkig wat beter te verhapstukken valt. Verder zijn er voornamelijk rustige (ambiëntmetal?) stukken te horen, waarbij de toetsenpartijen domineren en ook de symfonische aspecten beter tot recht komen. In de drukke passages lijken alle instrumenten een andere kant op te willen gaan en de rustige stukken zijn wel erg rustig. Het klinkt allemaal zeker niet verkeerd, maar er ontbreekt een bepaalde balans in en tussen de nummers, waardoor het een moeilijk te doorgronden album blijft. Voor liefhebbers van Anathema en The Blood Divine is Asgaroth zeker interessant. De band past in de Peaceville stal.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Asgaroth Label:Peaceville / Suburban

BoySetsFire - Live For TodayIn april volgend jaar komt het nieuwe album van Boy Sets Fire 'Tomorrow Come...

Cover Manic Street Preachers - Forever Delayed: The Greatest Hits

Manic Street Preachers - Forever Delayed: The Greatest Hits The Greatest Hits van de Manic Street Preachers…die passen zeker...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT