RECENSIE: And The Golden Choir - Another Half Life

Golden Choir
recensie cijfer 2016-01-18 And The Golden Choir is het alter ego van de Duitse Tobias Siebert uit Berlijn. Tobias is geen vreemde in de Duitse muziekwereld. Hij speelde eerder in de bands Klez.e en Delbo en werkte als producer bij zijn eigen platenlabel genaamd Loob Musik. Nu brengt hij zijn solodebuut uit bij Cargo Records, niet bij zijn eigen label dus. Als And The Golden Choir maakt hij donkere folkmuziek waarin hij veel gebruik maakt van samenzang, zoals zijn naam al doet vermoeden. Zijn manier van optreden is bijzonder: hij neemt van tevoren alle instrumentele partijen en achtergrondzang zelf op en perst deze vervolgens op vinyl. Tijdens optredens speelt hij deze platen af en zingt en speelt hij daar overheen. Op deze manier is And The Golden Choir een band met zichzelf.

Op het album zelf is hier natuurlijk niets meer van te horen, maar dat mag de pret niet drukken. Het album begint met ‘Another Half Life’ dat gezien kan worden als een korte prelude. Dit openingsnummer is een a capella stuk dat hij in zijn eentje meerstemmig zingt. De sfeer hiervan lijkt op de Fleet Foxes. In het daarop volgende nummer laat And The Golden Choir horen dat hij ook instrumentaal gezien veel kan. ‘The Transformation’ heeft een prettig ritme en flow en de muziek valt mooi samen, maar dit wordt onderbroken wanneer Tobias hoog gaat zingen. Zijn hoge stemgeluid kan behoorlijk op de zenuwen werken en helaas vult hij hier het grootste deel van zijn album mee. Gelukkig is dit een zeer persoonlijke voorkeur en zal het niet iedereen storen.

Zijn stemgeluid daar gelaten, heeft e And The Golden Choir en aantal sterke nummers op zijn album staan. Het eerste nummer dat opvalt, is het krachtige en grootse ‘My Brothers Home’. Ook het daarop volgende ‘My Heaven Is Lost’ werkt goed, omdat de muziek klinkt als een donker en surrealistisch verhaal en de stijl van And The Golden Choir zich hier goed voor leent. De rest van de plaat blijft in dezelfde sfeer en toon doorgaan en biedt weinig verrassingen meer.

Another Half Life van And The Golden Choir is een mooie plaat, maar weet niet te betoveren. Voor wie zich niet stoort aan zijn stemgebruik, kan dit een fijn donker winter album zijn.
Recensent:Jetske Erisman Artiest:And The Golden Choir Label:Cargo
Cover A Brighter Light  - So Glad I Found You

A Brighter Light - So Glad I Found YouZe behaalden de finale van de Grote Prijs van Nederland en tourden al door...

Cover Devil City Angels - Devil City Angels

Devil City Angels - Devil City Angels Wat krijg je als je vier muzikanten, stuk voor stuk afkomstig uit succesvolle...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT