RECENSIE: Base-ment - Born Funky

Base-Ment - Born Funky
recensie cijfer 2006-12-21 De uit Apeldoorn en omstreken afkomstige Base-Ment bestaat sinds februari 2003 en met het schijfje Born Funky levert deze formatie haar tweede demo-cd af. De band heeft inmiddels diverse prijzen in de wacht gesleept, waaronder de publieksprijs bij de Kunstbende in 2003 en 2004 en de publieksprijs bij De Doorbraak in 2005.

Omdat het oog ook iets wil ziet de vormgeving van het doosje er in elk geval strak en kleurig uit. De cd bevat tien relatief korte en door de band zelfgeschreven nummers die allen zijn voorzien van enigszins funky invloeden. Volgens de band zelf is hun muziekstijl niet in te delen in een bepaald genre. Ze omschrijven hun muziek als lekker vrolijk en dansbare funky pop met zo af en toe wat jazz en rock invloeden.

Sinds oktober is de band uitgebreid met een toetsenist en ik vind het dan ook bijzonder jammer dat het nieuwe bandlid op deze demo cd nog niet te horen is. De cd klinkt over zijn geheel genomen erg vlak en dat had waarschijnlijk door de toevoeging van de toetsenist enigszins voorkomen kunnen worden. Ook lenen sommige nummers er zich perfect voor om door een blazerssectie ondersteund te worden, waardoor het geheel de echte pompeuze funk stijl zou kunnen krijgen die ik nu helaas mis.

Daarnaast is het hele schijfje op enkele nummers na uit hetzelfde hout gesneden en biedt het geheel dan ook te weinig afwisseling. En dat is zonde, want je proeft toch op de een of andere manier dat de band op een podium met een live optreden genoeg potentie heeft om het publiek een lekkere swingende avond te bezorgen.

De positieve uitzonderingen op de cd zijn de laatste drie nummers. Vooral het nummer ‘New Years Eve’ krijgt door de tweestemmige zang en de funky bass een lekker ‘Lois Lane’ sfeertje mee.

De eindconclusie is in elk geval dat ik van Base-Ment op dit schijfje niet opgewonden kan raken. Maar wie weet verandert dit in de toekomst nog eens.
Recensent:Bert Reinders Artiest:Base-ment Label:Eigen Beheer
El Guapo Stuntteam - Accupation

El Guapo Stuntteam - Accusation BluesHoewel het Belgische El Guapo Stuntteam al meer dan tien jaar bestaat, moet...

Electric Barbarian - Minirock from the Sun

Electric Barbarian - Minirock from the Sun Electric Barbarian is een Nederlands/Belgisch project dat bestaat uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT