RECENSIE: Lawstreet 16 - Demo - July 2002

2002-11-07 Een demo kan je maken met als doel om zo goed mogelijk te klinken, zodat mensen enthousiast worden en de kans groter wordt dat je lovende kritieken oogst voor je muziek. Lawstreet 16 heeft echter simpelweg, in enkele uren tijd, vier nummers opgenomen om aan potentiële boekers efficiënt duidelijk te maken wat ze met deze Brusselse band in huis kunnen halen.
De band is een jaar geleden opgericht door vijf vrienden, die allen wat ouder zijn dan de gemiddelde hardcore luisteraar. Zanger Alain (ex Out For Blood) is inmiddels 36 jaar oud en dat is te horen aan de vocalen. Geen fel en hoog gekrijs dus, maar een dieper en ruwer stemgeluid wat me doet denken aan Paul Bearer van Sheer Terror.
De drie eigen nummers klinken lekker rauw en simplistisch. Ouderwetse hardcore zoals het bedoeld is. Er drijven ook wat streetpunkinvloeden doorheen, maar dat kan ook aan de iele productie liggen, de gitaren op de demo zijn wel erg schel. Dat is echter no problemo, want live is het vast vet. En daar gaat het om.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Lawstreet 16 Label:Eigen Beheer
Cover Manic Street Preachers - Forever Delayed: The Greatest Hits

Manic Street Preachers - Forever Delayed: The Greatest HitsThe Greatest Hits van de Manic Street Preachers…die passen zeker...

Xzibit - Man Vs Machine “It’s a shame, niggers in the rapgame only for the money and the fame”....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT