RECENSIE: Joe Bonamassa - Live At The Radio City Music Hall

Bonamassa
recensie cijfer 2015-11-08 Een nieuw album van Joe Bonamassa? Het is al niks meer om je over te verbazen. Een nieuw sterk livealbum van Joe Bonamassa? Net zo min een noemenswaardige verrassing voor de Bonamassa fans. De indrukwekkende hoeveelheid releases van de bluesgitarist zijn nog onmogelijk bij te houden. Live At Radio City Music Hall gaat verder waar Muddy Wolf At Red Rocks eerder dit jaar eindigde. Op de liveplaat en bijbehorende DVD speelt de gitarist een mix van eigen nummers en oude bluescovers.
De plaat telt twee nieuwe liedjes. ‘One Less Cross To Bear’ is een stevig nummer waarbij de blazerssectie enthousiast speelt. De blazers geven het rocknummer een Las Vegas twist mee. Het gitaarspel van Bonamassa gaat er ruig tegen in. Het nummer wordt na het traditionele ‘I Can’t Be Satisfied’ gespeeld en staat in schil contrast met de swingende piano die de voorganger kenmerkt. Het tweede nieuwe nummer is ‘Still Water’. Dit lied is een echte parel waarbij de veelzijdigheid van Bonamassa wederom kan schitteren. Het nummer heeft een Ierse invloed dankzij een fluit. De tekst en het ritme van de akoestische gitaar is sterk geïnspireerd door de traditionele delta blues. Hier valt te horen hoeveel Bonamassa de afgelopen paar jaar gegroeid is als muzikant.
Daarnaast biedt Live At RadioCity Music Hall de gebruikelijk sterke Bonamassa. Met name plaatopener ‘I Can’t Be Satisfied’ krijgt een ijzersterke vertolking. Het blijft altijd knap om te horen hoe de gitarist nummers, die hij al verscheidene malen opgenomen heeft, toch ook nu weer een andere invulling kan geven. Dat is mooi om te horen en te zien op de bijpassende DVD! Dat maakt dit project leuk om te hebben, maar het bevat (wederom) weinig nieuws in aanvulling op het enorme oeuvre van Joe Bonamassa.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Joe Bonamassa Label:Provogue
Cover American Aquarium - Wolves

American Aquarium - Wolves American Aquarium is al enkele jaren actief in de Americana scène. In die...

Malin

Jesse Malin - Outsiders Jesse Malin heeft een goede staat van dienst en weet desondanks buiten de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT