RECENSIE: Dave Alvin & Phil Alvin - Lost Time

Alvin
recensie cijfer 2015-09-18 Na afloop van een jarenlange vete begroeven de gebroeders Alvin enkele jaren geleden de strijdbijl. Dat resulteerde vorig jaar in het prachtige album Common Ground waarop Dave & Phil Alvin voor het eerst sinds hun tijd bij The Blasters weer een album samen opnamen. Op het eerbetoon aan Big Bill Broonzy sprankelden de heren als nooit tevoren. De opvolger, toepasselijk Lost Time genaamd, ligt nu in de winkels en bevat zowel eigen nummers als covers. Een project dat laat zien dat de chemie nog niet verloren is.

De cover van ‘Please Please Please’ speelden de broers vorig jaar ook al in Paradiso. Toen klonk het resultaat nog wat rommelig, maar met aanvulling van goede achtergrondvocalen heeft het nummer nu een heerlijk rauw en funky gevoel. De aanpak van ‘In New Orleans (Rising Sun Blues)’ is grappig gedaan. Het heeft een vrolijk boogie gevoel en het lied verwijst naar enkele muzikale klassiekers uit de stad. Hoogtepunt is echter ‘World’s In A Bad Condition’. De niet zo positieve boodschap wordt verpakt in een klassiek rock ’n roll gevoel. De gitaar jankt even heerlijk en het refrein nestelt zich zo in je hoofd. De heren grijpen verscheidene malen terug op de boogieritmes. Dit gebeurt onder andere met een heerlijk pianoritme tijdens ‘Feeling Happy’. Het nummer had zo van Fats Domino afkomstig kunnen zijn.

Lost Timeis een heerlijke combinatie van rock ’n roll, blues en soul. In haar genre is het een van de sterkste platen van het jaar. Lost Time heeft helaas niet meer de verrassende sprankeling die ‘Common Ground’ zo sterk maakte. Het is echter goed nieuws dat de gebroeders Alvin het samen weer helemaal naar hun zin hebben. Platen als Lost Time garanderen een vrolijk gevoel en je krijgt er nooit genoeg van.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Dave Alvin & Phil Alvin Label:Yep Roc Records
Cover Gregory Page - Let`s Fall In Love Again

Gregory Page - Let`s Fall In Love AgainWe hebben de laatste paar jaar veel artiesten gezien die het geluid van...

Cover Wolfheart - Shadow World

Wolfheart - Shadow World Tuomas Saukkonen is een Fin die in diverse muzikale projecten participeerde,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT