RECENSIE: Dialogue - L.A. Mode

Dialogue - L.A. Mode
recensie cijfer 2007-01-03 De muziek op dit album van de Amsterdamse band Dialogue lijkt buitenlands te zijn, niet van onze ‘koude’ bodem. Het album is opgenomen in Doetinchem, met een Amerikaanse producer, er zit ook een sterk Amerikaanse sound in deze muziek. Dialogue is wereldwijd bezig; de plaat is gemixt in Arnhem en L.A. en hun albumpresentatie was niet eens van deze wereld, deze vond plaats in de Melkweg.

De nummers zijn van goede kwaliteit, strak opgezet, het ‘plaatje’ klopt. De muziek is hard, maar rustig. De zang is mooi, soms met wat emo-invloeden, met een mooie achtergrondzang. De melodieën doen lekker zomers aan, vooral op ‘Progression’ en ‘Madame Jeanette’. Dialogue staat voor rock van het goede, vrije leven, soms met cowbells of metalriffs, soms voor een groot deel instrumentaal.

De band heeft aardig wat supports gespeeld voor bekende Nederlandse bands, ze verdienen het inmiddels om in de aandacht te staan en opgepikt te worden door het publiek. Dialogue draait al tien jaar mee, wat ook terug te horen is op dit album. Na vier jaar gingen de bandleden uit elkaar, om een jaar later weer samen te komen, zoals ze nu nog zijn.

Je vindt van alles terug op dit album, alle nummers op hun eigen manier goed. Het wat rustigere ‘I’ll wait outside’ tegenover de nummers ‘Drunk at 10 AM’ en ‘Get Away’, met heftige, instrumentale intro’s.
Recensent:Annet Haggeman Artiest:Dialogue Label:Eigen Beheer
My Chemical Romance - The Black Parade

My Chemical Romance - The Black ParadeMy Chemical Romance brak met hun tweede album Three Cheers For Sweet Revenge...

LEFT - So Much for Adapation We leven in een wereld die voortdurend op zoek is naar vernieuwing. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT