RECENSIE: Guillemots - Through the Windowpane

Guillemots - Through the windowpane
recensie cijfer 2006-12-02 Eindelijk weer eens een lekkere eigenwijze band in popmuziekland. De Guillemots zijn nieuw en spannend. Vreemde geluiden, uiteenlopende muzikale invloeden en verassende songstructuren maken Through The Windowpane tot één van de leukste albums van het moment.

Niemand weet deze band goed te plaatsen. Het is pop, rock, hier en daar een beetje klassiek maar soms ook jazzy. Deze uit Engeland afkomstige band wist afgelopen zomer al te overtuigen op London Calling. Mede door dat optreden stonden de Guillemots afgelopen jaar ook op Lowlands geprogrammeerd.

Niet alleen zijn er verschillende muzikale invloeden te horen op dit album, deze invloeden brengen ook allemaal een eigen sfeer met zich mee.Enerzijds is er het sfeervolle, bijna psychedelische Come Away With Me. Dit nummer wordt weer opgevolgd door het met geluidjes gevulde Through The Windowpane waarin je met een beetje fantasie de invloed van Novastar hoort. Kortom, afwisseling staat bovenaan het lijstje kenmerken die bij dit album horen.

De Guillemots hebben een prima album gemaakt. Wanneer je gaat luisteren vergeet dan niet om voor verschillende invloeden open te staan. De Guillemots bieden je een kans om ervaring op te doen met verschillende geluiden en instrumenten maar dit allemaal wel binnen een herkenbaar popgeluid. Tot slot dan toch nog een minpuntje, het laatste nummer van het album is misschien wel teveel van goede. Ruim elf minuten sfeermuziek. Dat kunnen ze beter aan Pink Floyd overlaten. Maar toch, voor degenen die nog niets op hun verlanglijstje hebben staan is dit een tip!
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Guillemots Label:Polydor
Papa Roach - Paramour Sessions

Papa Roach - The Paramour SessionsTen tijde van het verschijnen van het Papa Roach album Infest in 2000, riepen...

Luna - The Best of

Luna - Best of Luna Het New Yorkse indie-kwartet Luna hield het vorig jaar na twaalf jaar en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT