RECENSIE: The Embodiment - Legeon

Embodiment - Legeon
recensie cijfer 2006-11-15 Ruim tien jaar duurde het, maar nu is het dan eindelijk zover. De eerste grote release van de Nederlandse thrash metal band 'The Embodiment'.

Echt positief is het niet gesteld met de Nederlandse underground opname mogelijkheden, maar als we luisteren naar Embodiment dan moeten we toch anders concluderen. Legeon klinkt namelijk voor een Hardewijks metal bandje best aardig. Wat zeg ik? Het klinkt on-Hardewijks goed.

Nou wil ik niet meteen de band vergelijken met de grote metal bands uit de States, maar het moge wel duidelijk zijn dat The Embodiment zijn demo-periode allang is ontgroeid. Ondanks dat 'Legeon' nog lang niet helemaal foutloos is.

'Legeon' telt 8 tracks en alle 8 zijn ze hard. Kneiterhard. Het mag dan ook een compliment zijn naar de band toe dat ik na de eerste luisterbeurt even een kleine pauze nodig had voordat ik de CD opnieuw opzette. Een CD review je namelijk niet na één luisterbeurt.

Ondanks dat Legeon kneiterhard is, valt er over hun nummers in het algemeen nog wel wat te zeggen. De rustpunten die The Embodiment in nummers plaatst komen soms niet echt geloofwaardig over en klinken alsof ze noodzakelijk zijn, in plaats van dat ze iets toevoegen aan de nummers. Daarnaast zijn alle 8 tracks op 'Legeon' vrijwel gelijk aan elkaar en kan al snel worden gezien als eentonig.

Maar al met al is 'Legeon' een plaat waar The Embodiment mee gezien mag worden en ik hoop dat ze door middel van voorprogramma's bij grotere metal bands wat meer mensen kunnen overtuigen van hun muziek. Want dat verdient deze plaat zeker.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:The Embodiment Label:Eigen Beheer

Endemic - All Virtue DecayedNaast een Amerikaanse grungeband betekent Endemic ook een driejarige Drentse...

Open Season cover

Playstation 2 - Open Season Wanneer er een nieuwe (kinder)film uitkomt is het bijna vanzelfsprekend dat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT