RECENSIE: Distance, Light, Sky - Casting Nets

DLS
recensie cijfer 2015-01-09 Casting Nets is het werk van Distance, Light & Sky, een band die bestaat uit de drie ervaren muzikanten Chris Eckman (The Walkabouts), Chantal Acda (Isbells) en Eric Thielemans (EARR Ensemble). Alle bandleden hebben een andere muzikale achtergrond, maar samen vormen ze een harmonieus gezelschap.Casting Nets is hun debuutplaat en deze bestaat uit tien nummers die allemaal analoog zijn opgenomen in een studio in Praag.

De algehele sfeer van het album is heel kalm, wat het bijzonder geschikt maakt voor de herfst en de winter. Je wordt er rustig van en sommige nummers werken zelfs bijna hypnotiserend - op een positive manier - door het trage en slepende karakter (‘Son’, ‘This Place’). De lage stem van Eckman en de engelachtige stem van Acda vormen een prachtig contrast en zeker wanneer de twee tegelijkertijd zingen klinkt dat prachtig. De teksten zijn vaak wel mooi (‘Riding Shotgun’, ‘Still On The Loose’), maar zeker niet uitzonderlijk.

Door dat er pas aan het eind van het album iets meer pit in komt door ‘Distance, Light & Sky’ en ‘Western Avenue’, is het niet heel fijn om het volledige album geconcentreerd te beluisteren; het dient meer als rustige achtergrondmuziek. De eerste helft van het album is ook enigszins eentonig; je vraagt je constant af of je het nummer dat je draait niet al gehoord had. Desalniettemin zijn alle nummers per stuk wel heel erg mooi en is het vooral het album in zijn geheel dat op den duur wat verveelt.

De combinatie van de drie muzikanten van Distance, Light & Sky is er een van goud, vooral de twee zangstemmen passen heel erg goed bij elkaar. Wat het drietal echter kan gebruiken op een volgende plaat is wat meer pit, om er voor te zorgen dat de muziek niet gaat vervelen. Op Casting Nets staat fijne muziek voor de herfst- en wintertijd. Alle nummers zijn apart erg mooi en rustgevend al kun je het hele album beter niet in een keer achter elkaar beluisteren.
Recensent:Vera Vaessen Artiest:Distance, Light, Sky Label:Glitterhouse Records
Cover Noblesse - Nothing Is Anything

Noblesse - Nothing Is AnythingDe Haagse rockband Noblesse presenteerde op 25 oktober haar, inmiddels...

Cover Kashmere Hakim - Hope Is He{art}

Kashmere Hakim - Hope Is He{art} Al bij het zien van de titel van deze EP, Hope Is He{art} , raak je...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT