RECENSIE: Various - RoadRunner Roadrage 2006

Roadrunner Records - Roadrage
recensie cijfer 2006-09-07 Corey Taylor (Stone Sour/Slipknot) op Graspop dit jaar; “Do you guys know the website YouTube.com, we’ve put the video of our new single on it, so check it out!”. Hiermee geeft de zanger al de rol aan van zulke on-line videoarchieven. Waarom zou je nog urenlang naar een muziekzender kijken tot je favoriete clip voorbij komt, dit wanneer je hem ook met één muisklik kunt bekijken!?

Het door Corey doelende nummer “30/30-150” is samen met 28 andere nummers terug te vinden op het nieuwe overzicht van Roadrunner Records: Roadrage. De prijs van deze is expres laag gehouden waardoor het wel erg verleidelijk is om deze vette clips op DVD-kwaliteit (!) aan te schaffen.

Aangezien het een label is in een duidelijk genre, metal, is elk nummer/band voor iedereen goed. Wellicht is het ook een kennismaken met de wat minder bekende/commerciële namen tussen de lijst – bijvoorbeeld: Khoma, Most Precious Blood en Sevendust.

Om het iets meer te maken dan een overzicht zijn er veel live beelden op het schijfje te vinden - o.a. van Slipknot, Fear Factory en Machine Head. Opvallend bij deze, en natuurlijk andere metalbands, is dat de videoclip vaak niet meer is dan de band spelend ergens in een garage. Gelukkig zijn er ook wat uitzonderingen, de clip van “Nothing Remains” van Chimaira heeft een heel leuk verhaal. Deze gaat over een eerste date tussen een jongen en een meisje die opeens een hele rare wending krijgt..

Mocht je geen geld hebben en niet onder de indruk zijn van de DVD-kwaliteit, dan kun je natuurlijk ook gewoon langs die website gaan waar Corey het over had.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Various Label:Roadrunner Records
Monique Klemann - On Patrol

Monique Klemann - On PatrolNa ruim twintig jaar Lois Lane, is nu het solo-album van Monique Klemann ‘On...

Arrows Made of Desire - Songs

Arrows Made of Desire - Songs that sell fish Arrows made of Desire, ik moet eerlijk zijn, ik had er nog nooit van gehoord....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT