RECENSIE: Tangarine - Move On

Tangarine
recensie cijfer 2014-08-28 Opvallend zijn ze zeker, de gebroeders Brinks. De ietwat excentriek ogende tweeling Sander en Arnout debuteerde al in 2008 met het album Between The Lines. Tangarine, zoals de heren beter bekend staan, brengt met Move On hun zesde album uit, het tweede album onder de vlag van Excelsior.

In 2011 speelden de Assenaren in het voorprogramma van Tim Knol en sindsdien gaat het hard met de jongens. In 2013 komt het album Seek & Sigh uit, dat geproduceerd werd door Frans Hagenaars en Matthijs van Duijvenbode. In datzelfde jaar worden de heren voorgesteld als de huisband voor het seizoen 2013/2014 van het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Het betekent dat de heren elke laatste vrijdag van de maand te zien zijn op de televisie.

Reikhalzend werd er dan ook uitgekeken naar het nieuwe album van Tangarine. Vanaf opener ‘Eyes Keep Looking’ weet je dat je naar Tangarine luistert. Het typische stem geluid van de broers en de door akoestische gitaren gedragen muziek is het handelsmerk van de band. Een sound die ook zo ontzettend goed aansluit bij Excelsior Recordings.

Een van de liedjes die met kop en schouders boven de rest uitsteekt is ‘First Flight’. Een vrolijk en opgewekt liedje. Het arrangement en de tweestemmige zang van Arnout en Sander, alles komt samen in het twee minuten en 48 seconden durende liedje. Ongetwijfeld dat dit één van dé hoogtepunten was tijdens het optreden op Lowlands wat de band onlangs gaf.

Het knappe aan Tangarine is dat ze durven te experimenteren met de muziek, zonder zichzelf, noch hun sound te verloochenen. Waar ‘First Flight’ nog vrolijk en opgewekt was, klinkt ‘Some Things Never Change’ veel steviger en wat donkerder om vervolgens af te sluiten met het prachtige en zo ontzettend breekbare ‘What I’m After’.

Tangarine maakt alle verwachtingen die waren ontstaan na het vorige album en de sterke live reputatie meer dan waar op Move On. Een album dat zondermeer gaat terug gaat komen op de vele eindejaarslijstjes.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Tangarine Label:Excelsior Recordings
Cover The Kooks - Listen

The Kooks - ListenNa lang wachten is de vierde plaat van The Kooks eindelijk uit. Zelf...

Cover Kensington - Rivals

Kensington - Rivals Er bestaan weinig twijfels over wat op dit moment de beste band van Nederland...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT