RECENSIE: The Astroids Galaxy Tour - Bring Us Together

BUT
recensie cijfer 2014-09-16 Het is alweer vijf jaar geleden dat het eerste album van de band uitkwam, ondanks dat voelt het alsof ze pas net komen kijken. The AsteroidsGalaxy Tour kan een derde album toevoegen aan de catalogus. Bring Us Together is ‘bubblegumpop’ van de bovenste plank.

Met z’n tweeën zijn ze eigenlijk, The Asteroids Galaxy Tour, maar op het podium laten Mette Lindberg en Lars Iversen zich vergezellen door extra muzikanten. Ze gedogen dan een drummer, bassist en wat blazers om zich heen.

De opener van de plaat, het titelnummer, begint meteen goed. De sound is fris en laat een jeugdig enthousiasme horen. En hoewel het duo voornamelijk met samples werkt klinkt het geheel toch organisch en als door een liveband gespeeld. Ook de vocalen van Lindberg zijn goed gekozen en eveneens goed uitgevoerd. Het dansgehalte is daarbij hoog.

Eigenlijk is de Deense band een paar maanden te laat. Het album staat namelijk vol met zomerse tracks die het goed zouden doen wanneer je met je auto de zonsondergang tegemoet rijdt. Vooral ‘Choke It’ luistert lekker weg, ondanks dat het nummer meer dan vijf minuten duurt.

Gaandeweg het album, zo rond het zesde liedje, verandert er wel iets aan het euforische gevoel wat je hebt als je aan het album begint. Al vrij snel raak je verzadigd en klinkt het geheel lang niet meer zo fris. Het aparte, unieke stemgeluid van de zangeres wordt irritant en je hebt het gevoel dat je voor de zoveelste keer naar dezelfde beat zit te luisteren. Halverwege de plaat lijkt de formule uitgewerkt en wil je iets nieuws horen. Dit krijg je van de band echter niet. Bij de tweede luisterbeurt ben je dan al snel geneigd de plaat weer af te zetten.

Een wat op het eerste oog een meer dan prima album lijkt, eindigt uiteindelijk toch in een redelijke teleurstelling. De dame en heer weten niet te verrassen en schieten eigenlijk nergens een keertje flink uit de bocht, en dat zou je zo graag willen. Jammer, maar dan wel met een zomers randje.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:The Astroids Galaxy Tour Label:Dying Giraffe Recordings
Cover Cymbals Eat Guitars - Lose

Cymbals Eat Guitars - LoseHet New Yorkse collectief Cymbals Eat Guitars houdt ervan om maling te...

Cover LA Hell Gang - Thru Me Again

LA Hell Gang - Thru Me Again Bij de naam La Hell Gang denk je al gauw dat het om een deathmetalband...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT