RECENSIE: Dario Mars and The Guillotines - Black Soul

Black Soul
recensie cijfer 2014-08-21 Het mengen van genres is bepaald geen zeldzaamheid in de muziekwereld. Aerosmith liet de heren van Run DMC wat rap aan hun rock toevoegen, de Red Hot Chili Peppers deden hetzelfde met een stevige dosis funk. Dat kan ik beter, moet Renaud Mayeur gedacht hebben. Het brein achter Dario Mars and the Guillotines brengt op Black Soul rock met een vleugje soul, western en surf. Een mix die zorgt voor een aantal meeslepende songs, maar soms ook een gebrek aan focus.

Renaud Mayeur is geen vreemde in de Vlaamse rockscene. De muzikant speelde begin jaren ’90 in punkformatie La Muerte en nam met Hulk, zijn volgende band, een album op in de Rancho De La Luna studio in Californië, bekend van Josh Homme’s Desert Sessions. Nadat Hulk uit elkaar ging, was Mayeur zeven maanden de vervanger van Triggerfinger-bassist Monsieur Paul.

En nu is daar Black Soul, de eerste release van Dario Mars and the Guillotines. Mayeur houdt zich aan zijn rockende roots, maar voegt daar veel invloeden uit andere genres aan toe. Soulzangeres Benita Saware, die op een groot deel van het album de zangpartijen voor haar rekening neemt, helpt mee aan Mayeur’s nieuwe sound. Haar krachtige, doorleefde stem levert dan ook de beste momenten van het album op, zoals het opzwepende ‘Soul Sucker’ en het de lome beats van ‘The Jailer’.

Jammer is Saware’s stem niet genoeg om de hele plaat boeiend te houden. Sommige songs weten gewoon niet de aandacht vast te houden. Dit geldt zeker voor de drie instrumentale tracks. Het zijn sfeervolle, goed gespeelde nummers, maar ze halen het tempo uit de plaat. En zo wordt het debuut van Dario Mars and the Guillotines een knappe, maar iets te ambitieuze mix van stijlen. Een album met sterke momenten, die helaas te zeldzaam zijn om Black Soul tot het eind spannend te houden.
Recensent:Joey Huisman Artiest:Dario Mars and The Guillotines Label:Konkurrent
Cover Dÿse - Das Nation

Dÿse - Das NationBerlijn is de techno-hoofdstad van Europa, maar van gitaren zijn onze...

Cover Womans Hour - Conversations

Womans Hour - Conversations De formule is simpel: Men neme een gezonde dosis dromerige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT