RECENSIE: Isabelle Amé - We Are Life

Ame
recensie cijfer 2014-06-10 Vorig jaar studeerde Isabelle Amé af aan de Rockacademie in Tilburg. Daarna toerde ze als voorprogramma van Guus Meeuwis, deed ze mee aan de Popronde en stond ze op een aantal festivals. Nu nog geen jaar later is haar debuutalbum We Are Life verschenen, dat mede via crowdfunding tot stand is gekomen.

Het centrale thema van het album is ‘na regen komt zonneschijn, zolang je jouw eigen angsten onder ogen durft te zien en durft aan te gaan‘. Niet voor niets is de lijfspreuk van Isabelle dan ook “geen zoet, zonder zuur”. Dit thema komt in verschillende gradaties in alle liedjes terug, waarmee de hoes van de cd dan ook perfect de inhoud van de nummers vertolkt.

De positieve boodschap van de teksten wordt extra kracht bijgezet door de vrolijke en levendige muziek, waarbij vrijwel van begin tot eind sprake is van een feestje. Dit komt vooral vanwege de folk- en countryinvloeden en de veelheid aan instrumenten zoals banjo, mandoline, belletjes, mellotron, percussie en zelfs een zweep, waarbij gedachten aan The Lumineers en Mumford & Sons opkomen. En het liedje ‘Live Forever’ klinkt zelfs als een Iers folknummer van bijvoorbeeld The Pogues, vanwege het tempo en de accordeon. De warme, krachtige en energieke stem van Isabelle maken het geheel compleet.

Het minst vrolijke nummer is ‘The Wolves’, vanwege de dreigende muzikale begeleiding. Maar daarmee is dat nummer ook direct het spannendste nummer van de plaat, waarbij de breekbare zang aan het eind heel erg doet denken aan Heather Nova. Daarmee toont Isabelle aan dat ze van vele markten thuis is.

Inmiddels zijn er drie singles verschenen van het album (‘It’s O.K.’, ‘Train’ en ’Able To Fall’), maar ook de andere nummers zouden gemakkelijk als single uitgebracht kunnen worden, omdat deze net zo catchy klinken. En vanwege de vele ooohhs en doodoodoodoo’s zijn de liedjes uitstekende meezingers op de festivals.

We Are Life is een optimistische plaat, met een warm, rijk en afwisselend geluid en is daarmee een zeer goed debuut. Het zal de komende zomer de huiskamers, terrassen en festivals extra opfleuren, zelfs als het regent!
Recensent:Gerlof Buurman Artiest:Isabelle Amé Label:Eigen Beheer
Cover Brother Firetribe - Diamond in the Firepit

Brother Firetribe - Diamond In The FirepitHet is alweer een hele tijd geleden dat Brother Firetribe wat van zich...

Cover David Douglas - Moon Observations

David Douglas - Moon Observations Geïnspireerd door de verhalen van een naamgenoot uit Schotland, die ruim...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT