RECENSIE: Wolf in Loveland - We Set Out In The Naked Dawn

Wolf Love
recensie cijfer 2014-04-28 Krap één jaar na de release van hun titelloze debuut komt de band Wolf In Loveland al met de opvolger: We Set Out In The Naked Dawn. De zevenkoppige band blijkt een productief gezelschap. Nog meer dan op hun eerste plaat klinkt een Amerikaans georiënteerde sound door. De fraaie opener 'The Best Part' laat gelijk horen waar de band voor staat: akoestische slaggitaar, fraaie samenzang, melodie, een pakkend ritme. De stem van Jan Minnaard blijft een herkenbaar centraal geluid.

De eerste song die me echt raakt is het bluesy 'Soul Of A Woman'; hier komt de stem van Minnaard ook het beste tot zijn recht. De blazers maken het helemaal af. Chapeau voor deze compostitie! De eerste single 'The Devil Has No Home' klinkt verrassend anders dan de rest en laat ook weer de diversiteit van de band zien. 'Trumpets' (met leadvocalen van Merel Moelker) is ook een hoogtepunt. Zo staat eigenlijk vrijwel het gehele album vol met ontzettend goede songs, met als uitschieters het schitterende 'Bald Eagle' en het melodieuze 'Killer Whales Of Eden' (met leadvocalen van Janine van Osta): een zeer fraai gezongen mooie melodie, verpakt in een zeer aangename song.

Op We Set Out In The Naked Dawn klinkt Wolf In Loveland meer bandgericht dan voorheen. Minder intiem en meer divers. Maar wát een stap vooruit is dit voor de band. Folk, pop, Americana, country, blues; de zevenkoppige wolf deinst nergens voor terug en beheerst de uiteenlopende stijlen volledig. Een volwassen, eigen en zeer divers album. Het album sluit af met de sterke song 'Year Of The Wolf' en die titel zou zo maar eens waarheid kunnen worden.
Recensent:Etan Huijs Artiest:Wolf in Loveland Label:Elevate Records
Cover St. Vincent - St. Vincent

St. Vincent - St. VincentHet leven van Annie Clark raast door als een trein die niet te stoppen is....

Cover Ziggy Marley - Fly Rasta

Ziggy Marley - Fly Rasta Op Fly Rasta lijkt het alsof Ziggy Marley een nieuw publiek probeert aan te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT