RECENSIE: Blood Meridian - Kick up the Dust

Blood Meridian - Kick up the Dust
recensie cijfer 2006-08-10 Productiviteit staat hoog in het vaandal bij singer/songwriter Matthew Camirand. Eerder dit jaar bracht hij samen met drummer Joshua Wells al meerdere albums uit. Ditmaal heeft het tweetal een band samen gesteld.Blood Meridian is de naam van deze band en Kick up the dust is de titel van hun debuutalbum.

Voor de opnames van dit album heeft het tweetal de rust van de natuur van Canada opgezocht. Weg uit de drukke stad en twee weken lang tussen de paarden bivakkeren. Het gevolg is een album vol met folk(rock) liedjes die zeer zeker geen glimlach op je gezicht zullen brengen.

Melancholie voert de boventoon op Kick up the dust. Akoestische eenzame kampvuurliedjes worden door toetsen, bas en drums geschikt gemaakt voor een uitvoering met band. Misschien dat enkele nummers beter over zouden komen wanneer ze alleen op gitaar en mondharmonica gespeeld zouden worden. Toch heeft Blood Meridian een ongelooflijk talent om dit album spannend te houden. Waar je bij veel artiesten het zelfmedelijden na een nummer of zes beu bent, gaat Blood Meridian niet vervelen.

Vergelijkingen worden gemaakt met Nick Cave en Neil Young. Eigenlijk moet hier 16 Horsepower ook nog aan toegevoegd worden. Maar dan met bergen minder geloof in de teksten.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Blood Meridian Label:V2 Records
Good Riddance - My Republic

Good Riddance - My RepublicDe heren van de Californische band Good Riddance zijn alweer aan hun zevende...

Muse - Blackholes and

Muse - Black Holes & Revelations Toen Muse in 2001 Origin of Symmetry uitbracht waren de meningen daarover...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT