RECENSIE: Eamon McGrath - Exile Part One

exile
recensie cijfer 2013-12-29 Onlangs naast een Canadees met een gitaar in de trein gezeten? Kans dat het Eamon McGrath was. De beste man reisde in oktober, samen met zijn gitaar, met de trein door Europa om zo op “effectieve en economische” manier zijn muziek te berde te brengen.

Klinkt een beetje geitewollensokken-achtig en laten we eerlijk zijn: dat is het ook. Maar tegelijkertijd heeft het zeker ook charme. De Canadees is bepaald niet heel bekend en probeert op deze manier toch zijn tour door Europa te kunnen doen. Over doorzetten gesproken.

Met zijn EP Exile Part 1 op zak moet hij ook wel een eind kunnen komen. Het is het eerste deel van een drieluik dat uiteindelijk tot een volwaardig album moet leiden en als dat een beetje klinkt zoals dit deel, dan zit dat wel snor. Enige voorwaarde is dan wel dat het album bij voorkeur in een studio wordt opgenomen. Exile Part 1 is namelijk een opname die live is gemaakt. Wel in een studio en dus zo goed mogelijk afgesteld, maar toch hoor je het.

Zo overstuurt de stem van McGrath bijvoorbeeld in 'Enduring Love' en klinken de drums in opener 'Bitter Ends' net te lafjes voor het mooie. Bovendien is de productie net geen rond geheel en dat ook dat valt een luisteraar op.

De drie liedjes die de opmaat vormen voor het aanstaande album zijn anderzijds wel mooie countrysongs met een flinke rockinvloed. De stem van McGrath heeft een goede rauwe rand en de band waarmee de Canadees speelt, ondersteunt die zonder veel poespas. Daarmee is Exile Part 1 vooral een lekkermakertje voor de volledige LP. Daar wachten we dan maar even op.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Eamon McGrath Label:It\'s All Happening
Cover Los Lobos - Disconnected In New York City

Los Lobos - Disconnected In New York CityHet lastige bij het maken van een live-album is om de energie van zaal en...

Cover Sommerhus - Sommerhus

Sommerhus - Sommerhus Vera en Peter Jessen vormen samen het duo Sommerhus . Gewapend met niet meer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT