RECENSIE: Various - Pleur Op Plaat 3

Pleur op Plaat 3, Upmagazine
2006-05-01 Wat is het leven toch mooi mensen! We gaan gelukkig weer richting de zomer in Holland en wat is er dan beter om op een zonnige dag een lekkere partij beukende punk aan te slingeren? Up Magazine presenteert met de ‘Pleur Op Plaat 3’, een complicatie cd met daarop 24 bands, die staan te trappelen om hun muzikale zegje over te dragen aan u als luisteraar.

Ben je aan de medicijnen, heb je een zwak hart, of meen je hier een lekkere chill-out plaat op te zetten, vergeet het maar! 54 minuten lang rammelende punk is wat je keihard voor je kanus kan verwachten. Zo’n complicatie-cdtje is natuurlijk gericht op het leren kennis maken met nieuwe bands, maar of Up Magazine dat ook is gelukt met deze 3e plaat is nog de vraag. Uiteraard ken je de meeste bands waarschijnlijk wel als je fanatiek punker bent, maar feit is dat ondergetekende veel bands heeft leren kennen. Met bands als Grolschbusters (had persoonlijk liever HertogJanBustersch gehoord), Dislocated, The Fart Farmers en Strike In Time smaakt mijn pilsje in het zonnetje een stuk lekkerder! Uitschieter op deze cd is voor mij trouwens Canestorto uit Tilburg, met het nummer ‘No Politica No’.

Al met al mag UpMagazine terug kijken op een goede in eigen beheer uitgebrachte complicatie-cd. Ze geven 24 bands de kans hun ding te laten doen en iedereen die zich wel eens heeft willen verdiepen in punk moet deze kans met beide handen grijpen. Meestal worden dit soort cd’s wel voor een schappelijk prijsje weggedaan bij de lokale platenboer, dus daar zal het in ieder geval niet aan liggen. Volg mijn advies op, pak een lekker kouweheertje uit koelkast, pleur de ‘Pleur op Plaat 3’ in de cd-speler, en have fun!
Recensent:Maarten Artiest:Various Label:Pleur Op Producties
Blizzard - Thinking Twice

Blizzard - Thinking TwiceIn de Achterhoek valt geen hol te beleven. Dus wat doe je dan? Juist, je...

Raise Hell-City of the Damned

Raise Hell - City of the Damned Raise Hell (Stockholm, Zweden) werd gevormd in 1995 door Jonas Nilsson...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT