RECENSIE: Hazy Jane - Chapter #1

Hazy Jane - Chapter #1
recensie cijfer 2006-07-06 Sommigen onder ons waren al enigszins bekend met de band QV-Louise en voor de liefhebbers van deze band is de groep nu terug. Niet alleen de personele bezetting is anders geworden, ook de bandnaam is gewijzigd. Hazy Jane is de nieuwe naam van deze formatie.

Na een promo cd in 2004 heeft Hazy Jane nu een EP klaar met daarop zeven nummers. Sfeervol, sprookjesachtig en intiem zijn enkele kenmerken die je aan deze muziek meegeeft. Het openingsnummer Waterline laat gelijk de twee voornaamste muzikale invloeden van de band horen namelijk Folk- en popmuziek. Een akoestische gitaar begeleiding wordt later aangedikt met een accordeon en elektrische gitaar. Wat begint als een rustig nummer krijgt steeds meer een vol geluid met pop en rock invloeden.

Speciale aandacht verdient de zang van Roeline van Calkar en Willemien Ahuis. Mede door hun zangpartijen krijgt het geluid van Hazy Jane karakter en komen de sfeerrijke momenten in de muziek nog beter naar voren.

Deze EP heeft een goede afwisseling tussen de verschillende muzikale sferen die deze muziek oproept. Wanneer de muziek te sprookjesachtig dreigt te worden komt er een gitaar riff die daar een einde aanmaakt. En een muzikale koers die teveel naar echte pop neigt wordt voorkomen door slidegitaar en toetsen.

Chapter #1 is een goede stap naar een volledig album van de band. Deze Nederlandse band zullen we nog regelmatig tegenkomen op de verschillende podia in ons land.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Hazy Jane Label:Eigen Beheer
New York Dolls - One Day

New York Dolls - One day it will please us to remember even thisStift je lippen maar want die langverwachte plaat van The New York Dolls ligt...

Peaches - Impeach my Bush

Peaches - Impeach my bush Wanneer je hart sneller gaat kloppen van minimalistische, ongepolijste en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT