RECENSIE: Meet the Storm - To What End...

Meet the storm
recensie cijfer 2013-07-11 Ons kikkerlandje blaast al jaren aardig wat decibellen mee in de internationale hardcorescene. Bands als Discipline, No Turning Back en Tech 9 zijn graag geziene gasten op de buitenlandse podia en zijn mede grondleggers geweest van de zogenaamde euro hardscorescene. Deze bands zou je voor het gemak "de eerste golf" kunnen noemen en acts als Razorblade en Oil de tweede.


Meet The Storm rekenen we dan maar tot de derde golf en moet ook buiten Nederland wel wat potten kunnen breken met het debuutalbum To What End.... De Rotterdammers, actief sinds 2007, hebben hardcore weliswaar als roots maar mengen dit met de nodige southern riffs en smerige rock 'n roll. Denk hierbij aan acts als Cancer Bats en Everytime I Die.

Laat opener 'Saviours' je niet op het verkeerde been zetten, want na een kort en rustiek southern intro is het oorlog. In 'Lesson '39' is er een goede afwisseling tussen de waanzinnige screams van Matt Szjj en een bijna poppy refrein en 'AA Pre-school' dendert ook recht vooruit. Waarin ook een beetje de zwakte van de plaat schuilt; hij gaat voornamelijk recht vooruit. Als de band de enorme kracht die ze bezit nog beter uitspeelt zal de impact nog groter zijn. Dat bewijst het Boy Sets Fire-achtige 'Take Back The Poison'.

In zanger Matt Szjj heeft de groep een zeer overtuigende brulboei in de gelederen
en de bekende hardcore producer John Mitchell (Architects, The Blackout) heeft de ruwe energie prima weten te vangen in een uitstekende produktie. Als de band in het vervolg nog iets meer variatie weet aan te brengen binnen het op zich uitstekende materiaal ligt een topalbum in het verschiet.
Recensent:Mark Michels Artiest:Meet the Storm Label:White Russian Records
Cover Minke & Eelco - Sorry!

Minke & Eelco - Sorry!Tv-programma’s als Try Before You Die en films als The Bucket List zijn...

Cover Notti Del Terrore - Havoc

Notti Del Terrore - Havoc Het Belgische Notti Del Terrore heeft al eerder een album uitgebracht en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT