RECENSIE: Joe Budden - No Love Lost

Cover Joe Budden - No Love Lost
recensie cijfer 2013-04-11 Het debuutalbum van Joe Budden stamt uit 2003. Tien jaar later is daar No Love Lost , Joe’s derde studioalbum. Zijn andere twee echte studio albums zijn: Joe Budden en Padded Room. Het is echter niet zo dat Budden geen output heeft gehad de afgelopen tien jaar. Zijn overige albums waren download only of samenwerkingen en worden daarom vaak niet meegerekend. Voor zijn album Halfway House, een download only album, uit 2008 maakte hij samen met Royce da 5’9’’, Joell Ortiz en Croocked I het nummer ‘Slaughterhouse’.

Uit deze samenwerking ontsproot de gelijknamige supergroep. Diezelfde richting, een grote hoeveelheid gastartiesten uitnodigend, slaat hij ook op No Love Lost weer in. Zowel Kirko Bangz, Lil Wayne, Tank, Wiz Khalifa, French Montana, Royce da 5’9’’, Kobe, Loell Ortiz, Crooked I, Juicy, Lloyd Banks, Omarian, SLV, Fabolous en Twista mogen allemaal op een nummertje meedoen. Slechts één enkele gastartiest, te weten Emanny mag op meerdere nummers op komen draven.

Joe Budden heeft voor No Love Lost niet echt een keuze kunnen maken in de te volgen stijl. Zijn muziek gaat op het nieuwe album alle kanten op. Van pogingen tot gevoelige ballads via diepzinnige teksten naar “Zie mij eens veel geld hebben en ontzettend stoer zijn” nummers. Het beste komt dit tot uiting in de drie nummers die als single of toekomstige single naar voren geschoven worden: De twee Singles: ‘She Don’t Put it Down’ (poging tot gevoeligheid) en ‘NBA’ (Never Broke Again, (pochen over zijn geld) en er het derde nummer waarvoor een videoclip is gemaakt: ‘Castles’ (een introspectief nummer).

Met deze veelzijdigheid kan Budden echter wel een breed draagvlak creëren en dit kan zich vervolgens weer positief vertalen in de hitparades en verkooplijsten. De outro en titelsong ‘No Love Lost’, met zijn jankende gitaar, is zeker geen hoogtepunt van het album. Gelukkig staan er naast de top 40 R&B hitjes ook wat stevigere nummers op het album, zoals ‘Last Day’. De nummers rond het thema liefde zijn namelijk niet de meest hoogstaande nummers van het album en daarom is het maar goed dat hij met zijn andere nummers enige diepgang heeft aan weten te brengen in het album.

Uiteindelijk is No Love Lost een iets meer dan redelijk album geworden. Joe Budden heeft een divers album gedropt, maar niet in alle nummers toont hij zich van zijn beste kant. Tel daarbij op dat de nummers sterk op de huidige tijd geënt zijn en je komt tot de conclusie dat de houdbaarheid van het album niet heel erg groot is. Er zijn immers niets echt vernieuwende zaken op te merken aan dit album.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Joe Budden Label:Suburban Records
Cover Hookworms - Pearl Mystic

Hookworms - Pearl MysticZo nu en dan komt er weer eens één langs, een debuutalbum dat je binnen de...

Cover Querist? - Happy Birthday E.P.

Querist? - Happy Birthday E.P. Rob Nakken is bassist van The Light Parade en de helft van het producersduo...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT